Élet-Stílus

Webber a Red Bullnál

A Red Bull Racing bejelentette, hogy David Coulthard meghosszabbította szerződését a csapattal, és mellé leigazolták Mark Webbert is.

Immár egy negyedik csapat pilóta összeállítása is ismertté vált a 2007-es évre. A Toyota (Schumacher, Trulli), Williams (Rosberg, Wurz), és a Honda (Button, Barrichello) után a Red Bull Racing is bemutatta versenyzőit.

Továbbra is a csapat tagja marad David Coulthard, aki két évvel ezelőtt, a csapat megalakuláskor érkezett a McLarentől. Az ott kissé szürkévé vált skót, a Red Bullnál újra lendületbe jött, idén például Monte-Carlóban megszerezte a csapat első dobogós eredményét, és eddig 14 pontot szerzett, míg csapattársa Chritian Klien csak kettőt.

Győzelemre hajt Coulthard


“Örülök, hogy továbbra is a Red Bullnál maradhatok. A gárda egyre jobb csapattá áll össze. Remélem hamarosan nem csak rendszeresen pontokat szerzünk, de a futamgyőzelmekért is harcban leszünk.” – értékelt Coulthard.

A csapat másik pilótája a Williamset év végén elhagyó Mark Webber lesz. Az ausztrál ezzel visszatér korábbi csapatához, hiszen két évvel ezelőtt az akkor még Jaguar néven futó csapatot hagyta el Williams-BMW hívására.

A Williamsnek lett volna lehetősége további két évre leigazolni a pilótát, de miután a bajor motorbeszállító elhagyta a Williamset, így rengeteg pénz is távozott a csapattól, már nem tudták finanszírozni Webber magas fizetését.

Klien helye bizonytalan az F1-ben


“Fantasztikus, hogy csatlakozhatok a Red Bull Racing csapathoz, azt hiszem ez a legmegfelelőbb pillanat, hogy ide igazoljak. A csapat tehetséges személyekből áll és hosszú távú sikerre törekszik. Bízom benne, hogy a tapasztalatommal segíthetem őket és a lehető legtöbb pontot szerzem majd. Remélem, hogy a Red Bull színeiben teljesítem majd a legsikeresebb Forma-1-es évadomat. Örülök, hogy együtt dolgozhatok majd Daviddel és a Red Bull többi munkatársával, úgy hiszem együtt sikeresek leszünk.” – mondta Mark Webber.

Webbernek igaza lehet, hiszen a Red Bull tavaly azzal szerzett ellenségeket magának, hogy sok-sok munkatársat csábított el a konkurensektől. Nem mellesleg övék a zseninek becézett Adrian Newey is, aki a jövő évi Red Bull versenyautót tervezi. A csapat jövőre igazán ütőképessé válhat.

A Coulthard-Webber páros azt jelenti, hogy jövőre távozik a csapattól Christian Klien. Legalábbis pilótaállás nem jut neki, elképzelhető, hogy Robert Doornbos helyett ő lesz a Red Bull tesztpilótája.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik