Élet-Stílus

Brit hitelkártyatörvény a net-pedofília ellen

Több gyermekvédelmi szervezet hároméves kitartó harcának köszönhetően életbe lépett az új brit hitelkártyatörvény, amelynek értelmében az interneten pedofil képeket letöltőktől elvehetik a bankkártyájukat – írja az sg.hu.

Az Internet Watch Foundation a gyermekek bántalmazásáról felvételt készítő internetes szolgáltató oldalak száma Nagy Britanniában az elmúlt évtizedben 18 százalékról 0,2-re esett vissza. Ez azonban többek között annak köszönhető, hogy az ilyen oldalak nagy része áttelepült a tengerentúlra – állítja a Guardian Limited, az interneten terjedő pedofília visszaszorítását célzó új törvény életbelépésével egy időben megjelent cikkében.

Az adatvédelmi törvény módosításával ugyanis lehetősége nyílt az Egyesült Királyság hitelkártyát kibocsátó pénzintézeteinek arra, hogy befagyasszák azok számláját, akiknek a kártyafelhasználásával kapcsolatban bűncselekmény gyanúja merült fel.

A törvénymódósításért folyó harc akkor kezdődött, amikor az Operation Ore fedőnevű rendőrségi akció keretében 7200 brit állampolgárt kaptak el, amiért hitelkártyájukkal egy texasi weblapon található gyermekpornográf képekért fizettek – olvasható az sg.hu cikkében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik