Élet-Stílus

Ronaldo távozik Manchesterből

Úgy tűnik, Cristiano Ronaldo napjai több okból is meg vannak számlálva a Manchester Unitednél, az angolok elleni szombati világbajnoki negyeddöntőben győztes portugál labdarúgó-válogatott fiatal csillaga maga is megerősítette, hogy a Real Madridhoz igazolásáról szóló médiaértesülések nem alaptalanok.

A sajtó az elmúlt napokban arról cikkezett, hogy Ronaldo megígérte a királyi klub vasárnapi elnökválasztásán induló Juan Miguel Villar Mirnek, amennyiben ő lesz a befutó, elkezdődhetnek a tárgyalások közte és a spanyol egyesület között. A játékos azonban a szombat esti, gelsenkircheni csata után hangsúlyozta: a vb alatt még nem akar ezzel az üggyel foglalkozni.

Ha nem jönnek be a Reallal kapcsolatos számításai, Ronaldo kínos helyzetben találhatja magát, az MU-nál ugyanis nagy valószínűséggel már nem látják szívesen a csapattársak azok után, amit a negyeddöntőben Wayne Rooney kiállítása előtt tett. Miután a játékvezető lefújta Rooney megmozdulását – egy kavarodás közben sokak szerint szándékosan, mások szerint viszont véletlenül rátaposott Ricardo Carvalho ágyékára -, Ronaldo 40 métert sprintelt, hogy a bírónál a sérelem megtorlását kérje. Az argentin Horacio Elizondo kisvártatva felmutatta az angol csatárnak a piros lapot, de nem volt teljesen egyértelmű, hogy a taposásért vagy az időközben odaérkezett Ronaldo meglökéséért járt a kiállítás.

Néhány pillanattal később a tv képernyőjén azt lehetett látni, hogy a portugál futballista a saját kispadja felé kacsint, miközben manchesteri csapattársa, Rooney elhagyja a pályát.

“Reklamáltam a bírónál a szabálytalanságért, de nem kértem tőle, hogy adjon piros lapot” – mondta már a meccs után Ronaldo.

Az eset a 62. percben történt, így az angolok a hosszabbítással együtt közel 60 percet voltak kénytelenek emberhátrányban játszani. A gólnélküli csatát végül 11-esekkel a portugálok nyerték 3-1-re.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik