Élet-Stílus

Meghalt egy török kisfiú madárinfluenzában

Meghalt a madárinfluenza gyanújával kórházban vizsgált négy gyermek egyike vasárnap este Törökországban. A török média beszámolói szerint egy 14 éves fiú halt bele a szervezetét megtámadó betegség szövődményeibe.

A testvéreivel együtt szombaton kórházba szállított fiú állapota vasárnap napközben fordult válságosra, agyműködése leállt és lélegeztető gépekkel tartották életben. A négy testvérnél, akik valószínűleg ugyanannak a beteg csirkének a húsából evett, a tüdőgyulladás tünetei mutatkoztak, amelyek azonban nagyon hasonlóak a madárinfluenza szimptómáihoz – közölte vasárnap a délkeleti Van tartomány kórháza, ahol a gyermekeket kezelik.

Az intézmény egyik, neve elhallgatását kérő orvosa szerint nagyon korai volna kijelenteni, hogy madárinfluenzáról van szó, Ankarából várják a gyerekeken szombaton elvégzett vizsgálatok eredményét. A hatóságok a múlt héten jelentették, hogy a madárinfluenza H5 vírustörzsét mutatták ki csirkékben a kelet-törökországi Aralik városban, az örmény határ közelében, és a város egy része köré egészségügyi kordont vontak.

A beteg gyerekek az Araliktól 60 kilométerrel délre fekvő Dogubayazit városban laknak. A keleti országrész más pontjairól, Kars és Erzurum tartományokból is jelentettek madárinfluenza-gyanús eseteket, emiatt a hatóságok mintát vettek számos elhullott pulykából, libából, csirkéből – jelentette az NTV televízió.

Mehdi Eker egészségügyi miniszter szerint aggodalomra egyelőre nincs ok, a betegséget a hatóságok teljesen az ellenőrzésük alatt tartják, és semmilyen fejleményt nem titkolnak el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik