Élet-Stílus

Kevesebb vendéget várnak Hungaroringre

Az idei évben a budapesti magas kategóriájú szállodák kihasználtsága várhatóan nem éri el a tavalyi 90 százalékos szintet a Forma 1-es időszakban. A Magyar Nagydíjat a korábbi évekkel ellentétben július utolsó hetében rendezik meg.

Niklai Ákos, a Magyar Szállodaszövetség elnöke elmondta: a korábbi évekhez viszonyítva megváltozott a Forma 1-re érkező látogatók utazási szokása. Míg korábban nagyobb arányban érkeztek szervezetten a csoportok a futamra, addig most a látogatók jellemzően egyénileg oldják meg az utazást.

Tárnoki László, a Taverna Holding Rt. vezérigazgatója arról számolt be, hogy a fővárosi három-, négycsillagos szállodái ugyan tele lesznek a Forma 1 hétvégéjén, az érdeklődés azonban közel sem olyan intenzív, mint két évvel ezelőtt. Hozzátette: bár magasabb árakat szabnak ki, mint egy átlagos hétvégén, nem lehet összehasonlítani a korábbi évek szintjével. Tárnoki szerint az elmúlt évekhez képest az idén nagyobb érdeklődés mutatkozik a spanyol vendégek részéről.

Parti János, a Danubius Hotels Rt. marketing és értékesítési igazgatója elmondta: az utolsó pillanatig akár 20-25 százalékkal is megnőhet a foglaltság. Példaként említette, hogy tavaly a Danubius 12 budapesti szállodájában a Forma 1 előtt három héttel 77 százalékos foglaltságot vártak a futam idejére, végül meghaladta a 92 százalékos szintet. Hozzátette: az idén várható, hogy ez alatt marad a foglaltság.

Parti János megjegyezte, hogy nem igazán használ az idén, hogy korábban, a nyaralások ideje alatt tartják a Forma 1-es futamot. Tavaly augusztus közepén, egy évvel korábban pedig augusztus végén rendezték a magyar nagydíjat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik