Belföld

Kutyák marcangoltak szét egy hároméves kisfiút Újlétán

Mentőhelikopterrel kellett egy hároméves kisfiút kórházba vinni Újlétáról, miután a család kutyái rátámadtak az udvarukon – számolt be róla az ATV Híradója. 

A kisfiú édesanyja szerint ő éppen aludt, amikor a kisgyerek kiment az udvarra, ahol rátámadtak a kutyák és arcát, fejét marcangolták.

Bartha János, a szemközti szomszéd azt mondta, hogy a kertben dolgoztak, amikor meghallották a gyereksírást, de ilyen máskor is előfordult.

A szomszéd egyből bement az udvarra a megvadult állatok közé, de a gyereket csak úgy sikerült kihoznia, hogy egy másik fiú segített neki, vascsővel ijesztve el a kutyákat. Az állatokat nem kellett bántani.

A férfi szerint a kisfiú arca, háta, combja is szét volt marcangolva. A mentők egy esetkocsival, majd a helikopterrel érkeztek a helyszínre.

Ménes Dávid, az OMSZ munkatársa közölte, hogy a gyermek súlyos harapásos sérüléseket szenvedett. Fájdalomcsillapítást, valamint teljes teströgzítést követően stabil állapotban szállították a Kenézy Gyula Kórház traumatológia sokktalanítójába. Többször is meg kellett műteni, de már nincs életveszélyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik