Belföld koronavírus

Sosem volt még ennyi új Covid-fertőzött Magyarországon

1070 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 17 990 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte vasárnap reggel a kormányzati honlap.

Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 683 főre emelkedett, 4391-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 12 916 fő. 404 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 40 százaléka budapesti.

Orbán Viktor miniszterelnök egyébként szeptember 18-i rádióinterjújában már beharangozta, hogy a napi új esetek száma meg fogja haladni az ezer főt.

Hétfőtől kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. Ugyancsak hétfőtől 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Ezen felül a MÁV és a Volánbusz is újabb szigorítást vezet be, szeptember 21-től a megállóhelyeken is kötelező a maszkhasználat. Ezentúl nem elég sálat vagy kendőt használni, hanem orvosi, munkavédelmi vagy textilből készült maszkra lesz szüksége minden utasnak.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik