Belföld

Egy interjú miatt kitiltották az Új Nemzedék Központból a melegeket

Épp szépeket akart mesélni a Szegedi LMBT Csoport a szegedi Új Nemzedék Központról (ÚNK) egy interjúban, de a továbbküldött interjúkérésből kitiltás lett.

A szegedi meleg csoport filmklubot tartott volna szombaton az ÚNK közösségi terében, de a programot le kellett mondani, sőt a korábban kiragasztott a homofóbiát ellenző „biztonságos tér” matricát is le kellett szedniük a bejáratról.

A Szegedi LMBT Csoport aktivistái az ÚNK közösségi térben szerzett pozitív élményeiről szeretett volna nyilatkozni a Humen Magazinnak. Ők együttműködően megkérdezték a közösségi tér szegedi vezetőit is, hogy mit szólnak az interjúhoz, akik továbbították a kérést a fővárosi feletteseiknek.

Ekkor jött a hidegzuhany. Az ÚNK budapesti menedzsmentje nemcsak a sajtószereplést tiltotta le, de azt is megüzente, hogy a jövőben nem engedélyezi a szervezet rendezvényeit sem az ÚNK közösségi térben.

Az indoklás az volt, hogy az LMBT-emberek érdekeit védő civil szervezet szerintük politikailag állást foglal, amiben ők nem akarnak részt venni – írta a Szegedi Csípős blog.

November 10-én tett ígéretet Szeged város közgyűlése arra vonatkozóan, hogy a jövő évi esélyegyenlőségi program elkészítése során szem előtt tartják az LMBTQ-közösség igényeit is. A közösség tagjai tapssal fogadták az előterjesztést.

Esélyegyenlőségi programmal minden európai uniós forrásra pályázó településnek rendelkeznie kell, és a törvényi előírás szerint ötévente kell új esélyegyenlőségi programot elfogadni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik