Belföld

Viharos széllel, a hegyekben havazással kezdődik a téli időszámítás

Vasárnap kezdetben többfelé eshet az eső, majd kora délután egy markáns hidegfront hozhat csapadékot eső, záporok formájában, valamint viharos északnyugatira forduló szelet. Többfelé 100 km/órát meghaladó széllökésekre is számítani kell. A magasabb hegycsúcsainkon estétől akár havas eső, kevés hó sem kizárt. Napközben 10-18 fok várható, a front érkezése előtt délnyugaton lesz melegebb az idő. Kettős-, majd erős hidegfronti hatás várható, írja az Időkép.

Hétfőn a napos időszakok mellett szórványosan egy-egy zápor, a hegycsúcsainkon esetleg hózápor előfordulhat. Az északnyugati szél még többfelé erős, főként a Dunántúl északi felén viharos lesz. Hajnalban -1, +6, délután 7-12 fok várható.

Kedden eleinte több órára kisüt a nap, majd északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék előfordulásának kicsi az esélye. Még többfelé élénk, középen helyenként erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban többfelé fagyni fog, délután 6-11 fokot mérhetünk.

Szerda reggel is lehetnek fagyos tájak, napközben száraz változóan felhős-napos idő ígérkezik, 8-13 fokkal. A nyugati szél csak helyenként élénkülhet meg. Csütörtökön már több lesz a felhő, északon, északkeleten kisebb eső is kialakulhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik