Belföld

DK – Fradi 1-0

Újabb pereket nyert a Demokratikus Koalíció. Az egyiket a Fradi, "végső soron a kormány ellen".

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a társasági adókedvezmény terhére kapott sporttámogatás közpénz, fölhasználásáról az FTC Labdarúgó Zrt.-nek minden adatot ki kell adnia. Erre kötelezte első fokon, még nem jogerősen a Tisza Volán SC–t is a Szegedi Járásbíróság.

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja emlékeztetett rá, hogy a tao-támogatások összege és ezek fölhasználása Orbán Viktor legféltettebb titkai közé tartozik. Szerinte a kormányfő mindent meg is tesz azért, hogy a DK ne tudja nyomon követni a közpénzek sorsát.

A felcsúti és a mezőkövesdi sportegyesületet az adatok kiadására kötelező jogerős ítélet után a két újabb bírói döntés megerősítette azonban, hogy közpénz nem tüntethető el nyomtalanul. A felcsúti alapítvány a jogerős ítélet ellen felülvizsgálati kérelemmel fordult a Kúriához, de a DK végrehajtást kért, és feljelentést tett közérdekű adattal való visszaélés miatt.

A MOB-elnök szerint is közpénz a TAO-támogatás
Kulcsár Krisztián szerint a közvéleménynek tudnia kéne, hogy ki és mire költi ezeket a támogatásokat.

A párt folytatja a küzdelmet, láthatóvá tenné, hogy a lerobbant egészségügy, a lepusztult oktatás és a kirívóan nagy szegénység közepette milyen irdatlan összegek mennek sportegyesületekhez a miniszterelnök “beteges sportmániája” miatt.

360 milliárd forint esett ki a költségvetésből a TAO-támogatások miatt
A rendszer 2011-es indulásától a tavalyi évig. Tavaly 135,1 milliárd társasági adó ment el sportcélra.

A Fidesz-szavazóknak egyébként csak a 22 százaléka mondja azt magáról, hogy követi és büszke a magyar futballra, 51 százalékukat viszont egyáltalán nem érdekli, noha Orbán már világossá tette, rengeteg erőforrást mozgat majd meg, hogy nemzetstratégiai ágazattá emelje a sportot.

Még a Fidesz-szavazókat sem érdekli a magyar foci
Mi több, a sportberuházásokat sem támogatják egyöntetűen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik