Belföld

Újabb lányokat zaklatott a ceglédi férfi

Újabb fiatal lányoknak írt üzeneteket a férfi, akit két hete – kalandos körülmények közt – jelentettek fel Cegléden kiskorúak megrontása, zaklatás, fenyegetés és öngyilkosságra való buzdítás miatt. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz, az elkövetőig még nem jutottak el.

Két hete M. Szilvia bizonyítékokkal együtt ment be a rendőrségre és megnevezte az elkövetőt, mire lekezelően, rasszista megjegyzések kíséretében elküldték, mondván, hogy ez úgynevezett magánvádas ügy, amiben csak a sértettek tehetnek feljelentést. A sértettek azonban labilis lelki alkatú kislányok, akik félnek, illetve zavaros érzelmi viszonyba kerültek az elkövetővel, és a szüleiknek sem merték elmondani, ami történt velük.

A ceglédi kapitányság ügyeletese első telefonos megkeresésünkre egyszerűen letagadta, hogy M. Szilvia bent járt náluk.

Írtunk az ORFK sajtóosztályának, ahol alig egy órával később már tudtak az esetről, és elmondták, hogy a rendőri eljárás szerintük jogszerű és etikus volt.

Azonban a rendőrségi eljárás feltehetően jogszerűtlen és etikátlan volt, hiszen fogadniuk kellett volna a bejelentést, és értesíteni a gyámhatóságot. Erre vonatkozóan kérdéseket tettünk fel az ORFK Kommunikációs osztályának, ahol addigra már elismerték a történteket, de a kérdéseinkre tíz napig nem válaszoltak.

Eközben a feljelentők a gyámhatósághoz fordultak, a gyámhatóság megtette a feljelentést, de a feljelentők – biztos, ami biztos – megtették a panaszukat még két budapesti kapitányságon. A ceglédi kapitányság eljárása ellen pedig levélben tiltakoztak a Független Rendészeti Panasztestületnél.

Végül eljutottunk magához a feljelentett személyhez is.

A pilisi férfi lényegében minden bűncselekményét beismerte a kérdéseinkre válaszolva, azt is, hogy két 13 éves lánnyal szexuális kapcsolatot létesített, és hogy testi és lelki kényszert alkalmazott.

Mentségként nehéz gyermekkorára és mentális állapotára hivatkozott. Azt ígérte, ha végre megjelennek nála a rendőrök, együtt fog működni velük, csak ne kelljen börtönbe vonulnia. Esküdözött, hogy soha többé nem molesztál senkit.

Minderről azonnal értesítettük a rendőrséget, mellékelve a beszélgetés szó szerinti leiratát. Ezt megköszönték. Kérdésünkre, hogy miért nem válaszolnak tíz napja, az felelték, hogy már csak egy nap türelmet kérnek. Ma megjött a válasz:

Hatóságunkhoz érkezett megkeresésére hivatkozva tájékoztatom, hogy a Ceglédi Járási Hivatal feljelentése alapján a nyomozó hatóság ismeretlen tettes ellen szexuális visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A folyamatban lévő nyomozásról az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni.

A rendőri eljárás feltételezett visszásságaira vonatkozó kérdéseinket figyelmen kívül hagyták, ahogy azt a kérdést is, mikor óhajtják végre lekapcsolni a gyanúsítottat. Egy ifjúságvédelemmel foglalkozó rendőrtiszt informálisan azt mondta lapunknak, hogy az „ismeretlen tettes ellen” fordulat csupán „eljárásrendi és nyomozástechnikai dolog”, előbb össze akarnak szedni minden bizonyítékot, és csak aztán fogják a pilisi férfit gyanúsítottként kezelni.

Eközben azonban megtudtuk, hogy a férfi a fogadkozásaival ellentétben

még mindig zaklató üzeneteket küld lányoknak, újabb randevúkat kérve, sőt követelve; azzal fenyegetőzik, hogy különben öngyilkos lesz.

A lapunknak nyilatkozó tiszt azt tanácsolta, ezeket az üzeneteket a sértettek mutassák meg a rendőrségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik