Belföld

Bűn, de van kényszermunka Magyarországon

Egy férfit vertek és fegyverekkel fenyegettek, hogy dolgozzon.

A kerekegyházi gyanúsítottak több hónapon át sanyargatták a 37 éves sértettet, akit bántalmazással, fenyegetéssel bírtak munkavégzésre. Ellenük kényszermunka elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak – írja a police.hu.

Az 51 éves kerekegyházi férfi és 25 éves fia április elején alkalmi munkára hívta tanyájukra a 37 éves helyi férfit, akit a munka elvégzése után rendszeresen erőszakkal fenyegettek, hogy náluk, valamint ismerőseiknél újabb munkákra kényszerítsék.

Amennyiben a sértett nem megfelelően végezte el a rábízott feladatokat, megverték, különböző fenyítő eszközök – fegyver, vagy annak utánzata, íjpuska, kard, valamint vipera – bemutatásával megfélemlítették. A sértettet folyamatosan figyelték, egyedül nem mehetett sehova, a munkáért nem fizettek.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt akció keretében hétfő délután a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel elfogta a két kerekegyházi lakost. Házkutatást tartottak otthonaikban, majd kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik