Belföld

LMP: Eddig is lehetett tudni, hogy az Erzsébet-program a kitalicskázásról szól, de ez új szint

Az LMP szerint a túlárazott és alacsony színvonalú szolgáltatásokat nyújtó Erzsébet-programról eddig is lehetett tudni, hogy csak a közpénzek kitalicskázásáról szól, de a rászoruló gyerekek üdültetését végző alapítvány urizálása egy egészen új szintet jelent.

A párt közleménye azt írja:

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke egy évvel ezelőtt tárta fel az Erzsébet-program működésének részleteit, amelyekről akár azt is mondhatnánk, hogy csak a szokásos: a túlárazások ellenére alacsony színvonalú szolgáltatások, és az ezeken keresztül fideszes haverokhoz vándorló közpénzből áll az ábra. Ami azonban ebben az esetben még felháborítóbb, hogy valószínűleg a rászoruló gyerekeket és családjukat is csalásra kényszerítik, hogy a szervezők hozni tudják a számokat, amelyeket elvárnak tőlük.

A párt követeli, hogy hozzák nyilvánosságra, amennyiben a főtitkárnak közpénzből bérlik a luxusingatlant, hogy pontosan mennyit költenek rá az adófizetők pénzéből a rászoruló gyermekek nyaraltatása helyett.

A 24.hu szerdán írta meg, hogy az Erzsébet-táborokat működtető egyházi hátterű alapítvány főnöke a Balaton-part egyik legdrágább szálláshelyét bérelte. Hornyák, aki tavaly óta egyszemélyben az alapítvány főtitkára és a gyermektáborok fenntartásáért felelős kft. ügyvezető igazgatója is, egy napi 110 ezer forintos bérleti díjjal hirdetett luxusvillából járt be dolgozni a zánkai táborba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik