Belföld

Megállás nélkül dolgoznak a tűzoltók a vihar cincálta Balatonon

Változatlanul rengeteg feladatot adnak a vihar okozta károk Somogy megyében a tűzoltóknak. Annyit, hogy Zala, Veszprém, Fejér és Tolna megyéből is érkeztek egységek segíteni.

Fotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. HTP

Siófokról és Balatonvilágosról futott be a legtöbb bejelentés úttestre, házakra és elektromos vezetékekre dőlt fák miatt. A siófoki Baross Gábor utcában is lakóépületekre és nyaralókra dőlt fákat kell eltávolítaniuk a tűzoltóknak. A munkálatok miatt a társhatóságok lezárják az érintett szakaszokat, így az ott élők csak gyalogosan tudják megközelíteni otthonukat.

Fotó: Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. Siófok HTP

Némelyik fa az elektromos vezetékeken landolt, emiatt az áramszolgáltató szakemberei is dolgoznak az egységek mellett, mivel csak az áramtalanítás után tudják eltávolítani a veszélyt okozó fágakat. A munka zömmel a magasban történik, jelenleg hét magasból mentő dolgozik ezeken a területeken.

Fotó: SMKI, Siófok HTP

Ahogy arról beszámoltunk, hatalmas vihar volt hétfő este Siófokon, még mindig mentik, ami menthető, jelentős kárt okozva. Az Országos Meteorológiai Szolgálat balatonvilágosi műszere óránként több mint 150 kilométeres szelet regisztrált. Erre nem volt példa, amióta méréseket végeznek.

A napokban további viharok várhatók, ezért a biztosító szakemberei azt javasolják, mindenki figyelje az időjárásjelentést, valamint a katasztrófavédelem, a meteorológiai szolgálat és a helyi önkormányzat oldalait is érdemes figyelni, hiszen itt a legfontosabb híreket és tanácsokat gyűjtik össze a hivatalos szervek. Emellett feltüntetik a hívószámokat, ahol baj esetén segítséget lehet kérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik