Belföld

Újabb ítéletidő közelít

Frissült a veszélyjelzés, újra kiadtak riasztást.

A citromsárga riasztást a heves zivatarok miatt adták az ország délnyugati, illetve északkeleti járásaira, miközben szinte az egész országra érvényes valamilyen figyelmeztetés (hőség, heves zivatar, felhőszakadási) is. Kedden az északi, északnyugati országrészben már enyhül a hőség, szerdán pedig az ország délkeleti felén 25, 26, máshol 25 fok alatti középhőmérséklet várható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kora estétől a Dunántúlról a viharzóna északkeleti irányban vonul át az országon. A zivatarokat zivatarokat viharos (60-80 km/órás) szél és intenzív csapadék kísérheti. Az Alpokalján, a Dél-Dunántúlon, illetve északkeleten akár 90 km/óra feletti is lehet a szél és nagy méretű jég is eshet.

Késő este nyugat felől egy kiterjedt zivatarrendszer várható, amely szerda reggeltől kelet felé távolodik. Éjszaka nagyobb számban az ország déli felén alakulhatnak ki intenzív csapadékgócok, amelyhez felhőszakadás (20-40 milliméter), jégeső és 70-80 km/óra feletti szél társulhat.

Szerda napközben az ország döntő részén átmenetileg megnyugszik az idő, majd késő este nyugat felől egy hidegfront érkezik. A záporokkal, zivatarokkal, zivatar környezetében viharossá (60+ km/óra) fokozódó északnyugati széllel érkező front várhatóan éjfél körül éri el a Duna vonalát. A Dunántúl nyugati részén heves zivatar is kialakulhat, 80-90 km/h-t elérő széllel.

Az erős, olykor viharos szél okozhat fejfájást a hidegfront érzékenyeknél, akiknek jóval óvatosabban kell vezetniük – figyelmeztet Kiderül.hu. Praktikus tanácsaink viharok idejére.

A villámhárító és számítógép kihúzása sem véd meg mindig a villámcsapástól
Van, aki mindig kihúz mindent a konnektorból vihar előtt. De van ennek értelme? És hiba, ha nem tesszük? Mikor kaphatunk kártérítést és mikor nem?

 

.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik