Belföld

A vizes-vb megnyitója 1,4 milliárddal többe kerül, mint a Sziget nagyszínpada az összes fellépővel

A ” nyitóünnepség időtartama a FINA nemzetközi irányelveinek és elvárásainak megfelelően, a megnyitó protokolláris részével együtt közel 120 perc” – írták a szervezők a hvg.hu kérdésére a vizes-vb nyitóeseményéről.

Idétlen app és elcsúfított méregdrága panoráma az úszóvébén
Tudta-e Ön, hogy 25 millióért mérték fel a FINA úszó-vb mobilappigényét, és hogy egy toronydaru ágaskodik a 3 milliárdos panorámában?

Hozzátették, az úszóvébé kiemelt kormányzati projekt, így a magyar kormány is képviselteti majd magát a nyitóünnepségen.

Kiderült az is, mennyibe kerül pontosan az ünnepség, a szervezők elmondása szerint

a budapesti nyitóünnepség megvalósításának összköltsége megközelítőleg 3,4 milliárd Ft, amely magában foglalja a terület és a rendhagyó vízi helyszín kialakítását, illetve a látványos fény-, videó-, multimédia-, lézer-, víz- és pirotechnikai megoldásokat felvonultató technikai megvalósítást is. Az esemény művészeti közreműködőire fordított összeg közel 1 milliárd Ft.

Részleteket a szerződések értelmében nem áll módukban nyilvánosságra hozni.

Összehasonlításként a a Sziget nagyszínpadának felépítése mindennel együtt 100 millióba kerül, az idei fellépőkre 1,85 milliárdot költenek, amelybe belefért Pink, a fesztivál történetének egyik legdrágább előadója, és 27 további zenekar.

Tehát a fesztivál nagyszínpadának felépítése és az összes fellépő együttvéve 1,4 milliárddal kevesebből kijön, mint egy 120 perces megnyitó ünnepség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik