Belföld

Idétlen app és elcsúfított méregdrága panoráma az úszóvébén

Tudta-e Ön, hogy 25 millióért mérték fel a FINA úszó-vb mobiltelefonos appigényét?

Fotó: selFINA

A Bp 2017 Világbajnokság Kft. időben ébredt, és már tavaly szerződtetett egy főleg kémiai kutatás-fejlesztéssel foglalkozó céget, hogy mérje fel az úszó-világbajnokság mobilapplikációs igényeit. A CheBio Kft. 24,5 millió forintos ajánlattal nyerte meg a feladatot.

A tanulmány tartalma nem nyilvános, a vb szervezői titoktartásra kötelezték a céget, így csak gyaníthatjuk,  hogy  a gondos igényfelmérésnek köszönhető a vb előtt megszületett kettő darab app közül a selFINA nevű applikáció is. Az alkalmazás valóban tökéletesen alkalmas az úszósapkás (ön)arcképek iránti igények kielégítésére. A letöltés után lehetőség nyílik arra, hogy a mobil tulajdonosa úszószemüveget, labdát, kabalafigurát illesszen saját vagy más személy fényképére. (A jobb oldalt látható képünk is az app felhasználásával készült.)

A selFINA fejlesztője a Senso-Média Zrt., amely korábban Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc kedvenc csapatai, a felcsúti Puskás Akadémia és a Videoton számára készített mobilapplikációkat.

Tudta-e, hogy „állami” daru rondít bele a 3 milliárdos panorámába?

Január óta készül a budapesti vizes világbajnokság műugrótornya a Batthyány térnél a Dunán. A szervezők nem csináltak titkot abból, hogy a Parlamenttel szemben a vízre telepített 33 méter magas acéltoronnyal a 2013-as barcelonai világverseny műugró számainak látványélményét akarták megközelíteni, vagy túlszárnyalni. A FINA-honlapon már a beruházás indulásakor azt írták, hogy a televíziós közvetítések során és a helyszínen felállított lelátókon pazar látvány tárul majd a nézők elé, akiknek olyan érzése lesz, mintha a versenyzők a Dunába ugranának, a hátteret pedig az Országház és a folyó szolgáltatja.

A panorámát biztosító ugrótorony annyira fontos volt, hogy a megépítésére 3 milliárd forintot költöttek, jóllehet a sportesemény után el is bontják.

A pesti oldalon viszont egy másik állami projekt van folyamatban. Az egykori MTESZ-székház bontása és az új irodaház építése miatt egy toronydaru került a Kossuth térre, amely most elcsúfítja a helyreállított Parlament látványát. Meg nem erősített hírek szerint több brainstorming is lezajlott az ügyben, hogy lebontassák vagy esetleg becsomagolják-e a darut, de mivel a 2018-as befejezéssel tervezett MARKET-projekt jelentősen megcsúszott volna, elvetették az ötletet.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Tudta-e, hogy 9 nappal a világbajnokság kezdete előtt még nem működik az esemény hivatalos webshopja?

A FINA-Budapest internetes oldalán még július 5-én is a következő üzenet fogadta a látogatókat:

Tisztelt Érdeklődők! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy webshopunk jelenleg fejlesztés alatt áll. A FINA VB hivatalos termékeinek online árusítása hamarosan indul.

Üdvözlettel, a FINA Világbajnokság szervezői

A Bp 2017 Világbajnokság Kft. februárban 2,1 milliárd forint keretösszegű megállapodást kötött Kuna Tibor cégével, a Trinity International Kft.-vel, amely Kuna Tibor másik cégével, a Young and Partners Kft.-vel konzorciumban kapta meg a teljes világbajnokság kommunikációs feladataira kiírt tendert.

A grafikai, tanácsadási feladatok, PR-, és reklámszolgáltatások elvégzése mellett a Trinity-Young and Partners duó megbízása a webshop fejlesztésére is szólt. A fejlesztés állítólag elkészült, a termékek feltöltése már a megbízó, a Bp 2017 Világbajnokság Kft. feladata. Kerestük Kuna Tibort, de ő nem nyilatkozott. Valószínű, hogy a megnyitó előtti napokban tényleg csupán a pólók és ajándéktárgyak fotóival lehet probléma.

Tudta-e Ön, hogy kerekesszékesek is nézhetnék a vb-t, de online nem tudnak jegyet venni?

KEREKESSZÉKES JEGYEK: Technikai okok miatt nem lehetséges kerekesszék jegy vásárlása webshopunkon keresztül. Információt a kerekesszék jegyekről a következő számon +36 30 505 0666 (hétfőtől-péntekig 9.00 – 17.00 között), illetve az info@tex.hu e-mail címen kaphat (adja meg a rendezvény nevét, idejét és az előadást). A következő munkanapon válaszolunk kérésére.

A jegyárusítási online felületen hosszú ideje ez az üzenet fogadja az érdeklődőket, és az ígéretek ellenére válaszok sem jönnek.

A 24.hu is megkérdezte a FINA-Budapest sajtóosztályát, hogy milyen technikai akadálya van a kerekesszékes jegyek online árusításának, és hogyan tervezik megoldani a problémát? A sajtóosztálytól 11 napja hiába várjuk az információkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik