Belföld

Durvul a hőség a napokban

Délnyugat felől egyre melegebb léghullámok áramlanak fölénk, így az elmúlt napokhoz képest erősödik a nappali felmelegedés, helyenként már a 30 fokot is megközelíti a csúcshőmérséklet - írja a kiderül.hu.

Sok napsütésre számíthatunk, csak időnként zavarják gomolyfelhő pamacsok a napsütést. Legfeljebb északon fordulhat elő jelentéktelen zápor. A nyugatira forduló szelet élénk széllökések kísérhetik. A délelőtti óráktól a magasabb légrétegekben erős melegedés indul, amely a frontérzékenyeknek tüneteket okozhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul, késő estére 19, 23 fokig csökken a hőmérséklet. Extrém erős UV sugárzásra kell készülni.

Szerdán sok napsütés várható, csak északon növekszik meg időnként a gomolyfelhőzet. Északon helyenként zápor, zivatar előfordulhat. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 11 és 17, délután 26 és 31 fok között alakul.

Csütörtökön kezdetben napos idő várható, majd délután helyenként erősebben megnövekszik a felhőzet. Északkeleten elszórtan, másutt helyenként valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható.

Pénteken pedig már kezdődik a hétvége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik