Belföld

A csepeli Fidesz kérte fel a biztonsági céget, amelynek vezetője ellen titkos nyomozás folyt

K. Konrád ugyanabban az ügyben került a szolgálat látókörébe, mint a Dózsa György úton karambolozó M. Richárd.

Kedden írta meg a 444, hogy különös biztonsági emberek védték Csepelen a kormány „nemzeti konzultációs” fórumát, amelyen Rogán Antal szólalt fel. Kiderült: a rendezvényen dolgozó biztonsági cég ügyvezetője K. Konrád, aki a titkosszolgálat látókörében van, az év elején ugyanabban az ügyben folyt vele szemben titkos nyomozás, mint a Dózsa György úton kabriójával karambolozó M. Richárd ellen.

A Fidesz alelnöke, Németh Szilárd szerdán a portálnak nyilatkozva azt mondta, a biztonságiaknak nincs közük Rogán Antalhoz. Kifejtette: amikor a csepeli fórumot előkészítették, tanulmányozták a korábbi fórumokat és a hét eseményeit. Felidézte: a XVII. kerületi fórumon „hihetetlen botrányt csinált az egyik Soros által támogatott párt, az Együtt elnöke” – ezzel arra utalt, hogy Juhász Péter a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert korrupciós ügyeiről kérdezte volna, de a közönség kurvaanyázása közepette végül elhagyta a termet.

Németh felhánytorgatta azt is, hogy a 444 újságírója „a XI. kerületben provokálta ott a többieket” – itt vélhetően arra gondolt az alelnök, hogy Halász Júliát egy másik fórumon egy helyi fideszes rángatta és elvette tőle a telefonját. Emellett azt állította a politikus, hogy „megfenyegették” őket azzal, hogy „műsort fognak csinálni” Rogán fórumán, és arra is hivatkozott, hogy a Momentum „lerohanta” az Origo szerkesztőségét.

Ezek miatt döntött úgy a helyi Fidesz, hogy egy személy- és vagyonőr céggel szerződik – mondta Németh Szilárd, aki szerint minden „tip-top módon ment”, nem volt semmi rendbontás.

Arra a kérdésre, hogy nem aggályos-e, hogy a fórumot olyan emberek védték, akik ellen nyomozás zajlik, a Fidesz alelnöke azt mondta, „ez a szerződésből nem derül ki”, de ő kérte, hogy a dokumentumban legyen olyan pont, hogy az összes alkalmazottért a megbízott cég vállalja a felelősséget.

A 444 kitért arra is, hogy K. Konrád cégének honlapján látható egy fotó, ami alapján úgy tűnik, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egyik épületét is ők védik. A portál a rendőrségtől egyelőre nem kapott választ arra, hogy milyen kapcsolatban állnak a vállalkozással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik