Belföld

“Nagyon megijedtem, amikor rám támadtak”

A megtámadott 444-es riporter beszélt arról, milyen érzés megrángatva lenni egy rezsifórumon. Nyugalom, Németh Szilárd is megszólal.

Először szólalt meg a 444 újságírója, Halász Júlia, akit az újbudai fideszes politikus, Szabó László rángatott meg egy lakossági, nemzeti konzultációs fórum idején. Halász az RTL Klubnak mesélte el a történteket az ő szemszögéből.

Halász nyilvánosnak hitte a fórumot, ezért elment oda tudósítani, ott mondták neki, hogy nem forgathat, ezért nem is tett ilyet. Egyszerűen leült hallgatni az előadásokat. Egy órán át ült, majd egy nő mondta neki, hogy az ő helyén ül, ezért Halász átadta neki, állva hallgatta tovább Simicskó Istvánt és Varga Mihályt.

A riporter állítja, nem provokált senkit.

Egy idő után a kollégája hívta, kiment, Szabó pedig utánaeredt. Halászt nem engedte vissza, holott a teremben maradt a kameraállványa. Szabó kivette a mobiltelefont Halász kezéből, mert szerinte az újságíró engedély nélkül felvételeket készített odabent. A riporter állítja, teljesítette a szervezők kéréseit, a kamerával nem, de a mobiljával készített fotókat, ahogy mások is ezt tették odabent.

Szabó László ezután elkezdte lökdösni, Halász eközben a rendőrséget akarta kihívni. Segítségért kiabált, de hiába, senki sem segített, sőt páran beszálltak a lökdösésébe. Szabó végül a jobb karjánál fogva lerángatta az épület elé. Az iskola egyik alkalmazottja segített az újságírónak, az ő telefonjáról kihívta a rendőrséget. Amikor mondta Szabónak, hogy jön a rendőrség, a politikus kitörölte a fotókat Halász telefonjából, amit a portán letett, majd valószínűleg a hátsó kijáraton elment, Halász nem is látta azóta sem. A riporter nem érti, miért nem publikálják a felvételeket az eseményről.

Nagyon megijedtem, amikor rám támadtak. De nem szeretnék félni, hanem szeretném, ha kiderülne az igazság.

Feljelentést tett, kérte, hogy az iskola tegyen meg mindent, hogy a belső kamerafelvételek ne tűnjenek el. Szabót nem tudják elérni azóta sem, névtelen nyilatkozattal válaszolt csak a Fidesz. Nem reagálnak arra sem, hogy elrabolták Halász mobilját, hogy adatokat töröltek ki belőle. Azt kb. elismerik, hogy Szabó kirángatta őt. Az újságírót felzaklatta a dolog, bár bízik a rendőrökben.

Ez egy nagyon rossz élmény volt, nyilván nem szenvedtem komolyabb sérüléseket, nem vertek meg, de ezt nagyon erős agressziónak éltem meg.

Fakó lován belovagolt Németh Szilárd

A Fidesz tehát eddig elkeni a felelősséget (amivel nem is lenne baj alapvetően, mivel két ellenérdekelt fél ellentétes álláspontját ismerjük), de azért problémás, hogy nagyon sok kérdésre nem feleltek, és a kamerafelvételt sem igyekezett megszerezni, bemutatni a kormányoldal. Mindenesetre bevetették a nehéztüzérséget is Németh Szilárd szerepében, aki a konkrét esetről semmit sem mondott, ellenben sorosozott, és közölte, a 444 újságíróját nem tekinti újságírónak, ahogy a sorosista civileket se civilnek.

Németh-tel nem mindenki ért egyet, szombaton pár százan tüntettek is a Budafoki úton, a XI. kerületi Fidesz irodájánál a történtek miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik