Belföld

A Momentum ellátogatott az Origóhoz – videó

Fekete-Győr András csütörtökön ellátogatott az Origo szerkesztőségébe, ahol azt mondta, őt – és még rajta kívül sok százezer embert – nagyon bántja, ami az Origóval történt.

A Momentum elnöke többek között azt akarta megtudni a lap újságírójától, jelenleg min dolgozik.

Kit kell ma lejáratni?

– kérdezte többek között Fekete-Győr.

A látogatásról készült videót itt megtekinthetik:

A videó megjelenése után a Momentum Mozgalom közleményt adott ki, amiben azt írják:

Ha egy hadsereg kórháznak álcázza a kaszárnyáit, attól még nem kell úgy tennünk, mintha azok kórházak is lennének. Ma nem egy szerkesztőségbe mentünk be, hanem egy propagandagéphez.

Hozzátették, beszélgetni szerettek volna velük, hogy “ők is lássák, hogy ők hús-vér embereket járatnak le, és esetleg megszólaljon a lelkiismeretük”.

A TASZ Facebook bejegyzésében azt írja, az Origo székhelye magánterület, így oda engedély nélkül senki – még a hatóságok sem – sem léphet be.

Az engedély hiányát pedig nem pótolja a közérdekre való hivatkozás. Az újságírókról véleményformáló szerepük miatt a hozzájárulásuk nélkül is készíthető fényképes tudósítás – ezt azonban nem minden élethelyzetben kell elviselniük, hanem csak akkor, amikor a nyilvánosság szférájában végzik a munkájukat. A politikai pártok rendeltetéséből következik, hogy maguk is alakítják a közéleti vitákat. Ebbe beletartozhat az is, hogy megismertessék a választópolgárokkal a propagandának vélt sajtó működését. Ehhez azonban csak törvényes eszközöket választhatnak; olyanokat, amelyek nem sértik meg mások jogait. Politikai párt ne válaszoljon jogsértésre jogsértéssel, még akkor sem, ha erkölcsileg ezt igazolhatónak tartja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik