Belföld

Ötezer négyzetméteres épület lángol Budaörsön – Videó

Ahogyan korábban megírtuk: tűz ütött ki kedd délelőtt Budaörsön. A tűzoltókat a Vasút utcába riasztották, több egység vonult Érdről, Törökbálintról és Budapestről is. Egy 5 ezer négyzetméteres épület 3 ezer négyzetméteres területén csaptak fel a lángok, amelyet részben gyógyszerraktárként, részben irodaként használnak.

A legfrissebb hírek szerint ötszáz méteres sugarú körzetben elzárkózást rendeltek el a Budaörsön a raktár tüze miatt, a település keleti területén érintett lakosokat hangosbemondón keresztül tájékoztatják erről. Ez azt jelenti, hogy megkérik a lakókat: ne nyissanak ablakot és ne szellőztessenek. Kiürítik a közeli hipermarketet is. A mintegy ötezer négyzetméteres épület kétharmadát érinti a tűz, de az erős szél miatt gyorsabban terjednek a lángok.

A helyszínen a legmagasabb riasztási fokozat szerint törökbálinti, érdi, fővárosi tűzoltók dolgoznak, a munkát a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja, a levegő összetételét a fővárosi, valamint a Fejér megyei katasztrófavédelmi mobil labor vizsgálja, több magasból mentő szer is a helyszínre tart.

FRISSÍTÉS: Korlátozták a forgalmat

Csámpai Attila, a Pest Megyet Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a 24.hu kérdésére elmondta, hogy a lángokat körülhatárolták, tehát megakadályozták a lángok terjedését. Két mobil labort is riasztottak, Budapestről és Fejér megyéből, veszélyes anyag továbbra sem került a levegőbe a mérések szerint. Csámpai Attila az MTI-nek hozzátette: az épületben dolgozóknak időben sikerült kimenekülniük, sérültekről nincs tudomásuk. Tájékoztatása szerint nehezíti az oltást, hogy szendvicspanel szerkezetű az épület, ezért meg kell bontani a borítólemezeit.

FRISSÍTÉS: Már csak parázslás van

A szóvivő újbóli megkeresésünkre elmondta: 96 tűzoltó dolgozik a helyszínen, és három mobillabor végez folyamatos méréseket, veszélyes anyag nem került a levegőbe. Az M1-M7 bevezető szakaszán sebességkorlátozást is elrendeltek, azért, mert a tűz elvonhatja a járművezetők figyelmét, ami balesetveszélyes. Az égő raktár 70 százalékát, több milliárd forint értéket sikerült megmenteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik