Budapest, 2016. október 1.
A Snake run futóverseny a Budapest Urban Games utcai olimpián a fővárosi Klauzál tér melletti utcában 2016. október 1-jén. A verseny a főváros és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit kft. rendhagyó sporteseménye a Budapest 2024 támogatásával, amely a városi sportolás népszerűsítésére és a helyi sportközösségek támogatására jött létre.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Belföld

Totálisan megbénulhat Budapest közlekedése a hétvégén

24.hu
24.hu

2017. 04. 07. 15:55

Három fő esemény is lesz a hétvégén Budapesten, ami erősen érinti a fővárosban közlekedőket.

Vasárnap reggeltől: futóverseny

A Vivicittá futóversenyről korábban már írtunk, mutatjuk megint, hol kell lezárásokra számítani.

Már szombaton elkezdődik az esemény, bár akkor csak a Városligetet érintik a korlátozások. Vasárnap már több időszakra lezárják többek között

 • a Lánchidat,
 • a Szabadság hidat,
 • Pesten az Andrássy utat,
 • a Bajcsy-Zsilinszky utat,
 • az alsó rakpartot,
 • a Dózsa György út és
 • a Váci út egy-egy szakaszát,
 • Budán pedig az Attila utat
 • és az alsó rakpartot.

És akkor mutatjuk, pontosan hol és mikor lesznek forgalomkorlátozások:

Április 8-án (szombaton) délután két rövid időszakra, 14:45-től 15:30-ig, majd 16:00-tól 16:40-ig lezárják a Dózsa György út Váci út irányú útpályáját az Ajtósi Dürer sor és az Andrássy út között.

Április 9-én (vasárnap) lezárják a közúti forgalom elől

 • a Pesti alsó rakpartot 8:00 és 12:20 között,
 • a Hősök terét 9:50 és 12:50, majd 13:50 és 15:20 között,
 • az Andrássy utat, valamint a József Attila utca–Széchenyi István tér–Lánchíd útvonalat 9:50 és 10:50, majd 13:50 és 14:50 között,
 • az Attila utat 10:10 és 11:10 között,
 • a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Rákóczi híd között 10:00 és 12:00 között,
 • a Szabadság hidat, valamint a Közraktár utcát 10:30 és 12:00 között,
 • a Bajcsy-Zsilinszky utat, a Nyugati téri felüljárót, továbbá a Váci utat a Nyugati tértől a Ferdinánd hídig a városhatár irányú útpályán 10:50 és 12:30, majd 14:10 és 14:50 között, valamint
 • a Dózsa György utat a Lehel utcától az Ajtósi Dürer sorig a Hősök tere irányú útpályán 10:55 és 12:50, majd 14:15 és 15:15 között.

Vasárnap délutántól: CEU-tüntetés a Lánchídnál

Tele lesz zsúfolva a Clark Ádám tér vasárnap, ha a Facebookon ígéretet tevők zöme tényleg elmegy tüntetni a Közép-európai Egyetemért – írtuk pénteken. Az Oktatási Szabadságot csoport szervezte harmadik CEU-párti demonstrációt a budai Clark Ádám téren tartják, így a környéken lehet lezárásokra készülni. Arra is kell számítaniuk az arra közlekedőknek, hogy a demonstrálók a Kossuth térre (vagy máshova) vonulnak majd át. Péntek kora délutáni állás szerint a tüntetés Facebook-oldalán több mint 10 ezren jelezték, hogy ott lesznek. Ha nem is megy el mindenki, nagy tömegre kell számítani.

Pályafelújítás a 4-6-os vonalán

Szombattól, április 8-tól két és fél hétig, április 25-ig (keddig) a 4-es és a 6-os villamos pályafelújítási munkák miatt két szakaszon, megosztva közlekedik: a Széll Kálmán tértől a Wesselényi utcáig, Dél-Budáról pedig a 32-esek tere megállóhelyig. A Wesselényi utca és a Corvin-negyed M között mindvégig pótlóbusz viszi az utasokat – éppen ezért kell majd nagyobb forgalomra számítani a környéken közlekedőknek.

És még egy: Róbert Károly körút

A BKK levélben hívta fel a figyelmet arra, hogy szombattól komplex felújítás kezdődik a Róbert Károly körúton, és az Angyalföldi utca és a Kassák Lajos utca között ideiglenesen egy sávra szűkül a forgalom.

A sávszűkítés április 8-tól 13-ig  tart.

A BKK azt írja, a Váci út felől a Lehel utca felé vezető útpálya az Angyalföldi utca/Teve utca és a Kassák Lajos utca/Pap Károly utca közötti rövid szakaszon egy sávra szűkül, az arra közlekedők megnövekedett utazási idővel számolhatnak.

A Róbert Károly körútról a Teve utca felé balra, illetve az Angyalföldi utca felé ebben az időszakban is lehet kanyarodni. A felújítási munkák hátralevő idejében nem lesz több olyan alkalom, amikor forgalmasabb időszakban egy sávra szűkül a Lehel utca irányú útpálya.

Az útpálya egy sávra szűkítése elengedhetetlen, ugyanis két nagy átmérőjű vezeték telepítése történik, ez pedig – a már így is minimálisra csökkentett munkaterületen –  egy forgalmi sávban nem oldható meg.

Annak érdekében, hogy a vezetékek fektetése a lehető legrövidebb idő alatt és a forgalom minél kisebb mértékű zavarásával történjen, a BKK a tavaszi szünet idejére időzítette a munkálatokat, a kivitelező pedig vállalta a több műszakban és hétvégén történő munkavégzést.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.