Belföld
Budapest, 2014. május 19.
Fiatalok haladnak el a fõvárosi közösségi közlekedés egyik nagy forgalmú csomópontján, a Széll Kálmán téren a kiemelten forgalmas nagykörúti 4–6-os vonalán közlekedõ Combino villamosok elõtt.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

Két hétre lezárják a 4-es 6-os egy szakaszát

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2017. 04. 06. 09:18

Korábban a témában:

2017. április 8-tól (szombattól) két és fél hétig, április 25-ig (keddig) a 4-es és a 6-os villamos pályafelújítási munkák miatt két szakaszon, megosztva közlekedik: a Széll Kálmán tértől a Wesselényi utcáig, Dél-Budáról pedig a 32-esek tere megállóhelyig.

A Wesselényi utca és a Corvin-negyed M között mindvégig pótlóbusz viszi az utasokat, azonban a pótlóbuszok közlekedése a villamospótlás ideje alatt kis mértékben többször is változik attól függően, hogy éppen mely munkaterületen dolgoznak. A villamospótlás ideje alatt éjszakánként a teljes nagykörúti vonalon pótlóbusz jár. A Nagykörúton a Dob utca és a Pál utca között mindkét irányban buszsávot alakítanak ki, a pótlóbusz megállóinak környékén pedig megállási tilalom lép érvénybe.

A BKK közleményében megjegyzi, az Oktogon és a József utca között utoljára az 1990-es években végeztek nagyfelújítást, a kiemelkedően magas forgalmi terhelés hatására azóta a pályaszerkezet elhasználódott.

Fotó: BKK

Közlekedés a Nagykörúton a felújítás ideje alatt:

  • Április 7-ről 8-ra, valamint 25-ről 26-ra virradó éjszaka a 4-es és a 6-os villamos nem jár, helyettük a teljes vonalon pótlóbusszal lehet utazni.
  • Április 8-tól 21-én délelőttig, valamint 24-én és 25-én a nagykörúti villamosok két szakaszon, megosztva: a dél-budai végállomásuktól a Harminckettesek tere megállóig, a Széll Kálmán tér M végállomástól a Wesselényi utca/Erzsébet körút megállóhelyig közlekednek, a kimaradó szakaszon pótlóbusz viszi az utasokat.
  • Április 21-én délelőttől, valamint 22-én és 23-án napközben a déli szakaszon a 6-os villamos nem közlekedik, helyette a sűrűbben közlekedő 4-es villamos, illetve a Petőfi híd budai hídfője és a Móricz Zsigmond körtér M között közlekedő pótlóbusz vehető igénybe.
  • Április 8-a és 25-e között éjszakánként a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik.

A BKK javasolja, hogy aki teheti, ebben az időszakban a Blaha Lujza tér és a Rákóczi tér környékét az M2-es, illetve az M4-es metróval közelítse meg; aki a belvárosba tart, annak az M3-as metró használata is javasolt.

Közlekedési rend április 7-ről 8-ra, valamint 25-ről 26-ra virradóra

Április 8-án (szombaton) éjjel 0:25 és reggel 8:25 között, valamint 25-ről 26-ra (keddről szerdára) virradóra 22:00 és 4:00 között a 4-es és a 6-os villamos nem közlekedik. A villamosok helyett a teljes vonalon a 4-es, illetve a 6-os pótlóbusszal lehet utazni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.