Belföld

Rogán bizalmasa jól járhat az ügyvédi törvény módosításával

Kertész Balázsnak azért kellett lemondania cége ügyvezetői tisztségéről, mert összeférhetetlen volt ügyvédi praxisával. Eddig.

Módosítanák az ügyvédi törvényt, többek közt eltörölnék az ügyvédi hivatás és a cégvezetői pozíció közötti összeférhetetlenséget – írja a Magyar Nemzet. A lap rámutat: ez épp a Rogán Antal bizalmasaként emlegetett belvárosi ügyvédnek, Kertész Balázsnak kedvezhet, akinek emiatt az összeférhetetlenség miatt kellett lemondania cégének ügyvezetői posztjáról.

Tavaly az Index mutatta be, hogy Kertész Balázs, Habony Árpád és Rogán Antal egymás után mentek be az Aulich utca 3. szám alatti épületbe. Rogán először azt is letagadta, hogy ott járt, de erről videofelvétel készült. Ezután azt állította, hogy csak egy kávéra ugrott be. Az épületben van Kertész Monavis Consulting Kft.-jének irodája.

Tavaly a Budapesti Ügyvédi Kamara összeférhetetlenségi bizottsága megállapította, hogy Kertész cégvezetői tisztsége és ügyvédi praxisa összeférhetetlen. Harminc napot adtak az ügyvédnek az ütközés feloldására, aki végül az ügyvezetésről mondott le.

A jelenleg ügyvédként tevékenykedő Schiffer András a Magyar Nemzetnek azt mondta, sunyi megoldásnak tartja, hogy a törvénybe belecsempészték a lehetőségét, hogy egy ügyvéd például egy zrt. vezetője legyen, miközben egy családi bt-nek ezután sem lehetne tagja. A volt politikus úgy véli, „lex Kertész Balázsról” van szó.

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke azt mondta: az ügyvédi kar részéről az egyeztetések során nem merült fel az összeférhetetlenségi korlátok tágítása, nem ők kérték, hogy ez belekerüljön a törvényjavaslatba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik