Közélet

Videón az ugyanoda igyekvő Rogán, Kertész és Habony Árpád

Kertész Balázs neve ismerős lehet azoknak, akik követik a közélet eseményeit: nem egészen egy hete a Vasárnapi Hírek címlapján hozta, hogy elkaphatták a Rogán Antal gazdasági ügyintézőjeként számontartott belvárosi ügyvédet, akkor minden érintett tagadta az állítást. Nem sokkal később Juhász Péter arról beszélt, hogy a letartóztatás hírével csőbe húzhatták a magyar médiát és az ellenzéket, hogy így hiteltelenítsék a miniszter körüli botrányokat, például az ismert helikopteres ügyet. Az Együtt alelnöke szerint az az iroda, ahol a cáfolt hírek szerint elkapták Kertészt, nyílt titok volt: ő legalább másfél-két éve hallott arról, hogy Habony Árpád, Rogán Antal és dr. Kertész Balázs ott egyeztetett minden héten bizonyos ügyekről.

Az Index most hosszú portét írt Rogán Antal és Kertész Balázs kapcsolatáról, egészen a Fidelitasban töltött évektől kezdve. Kertész a szentendrei Ferences Gimnáziumban került kapcsolatba Gyürk Andrással, a Fidelitas alapítójával. A szervezet fontos szerepet játszott életében, itt ismerkedett meg és kötött barátságot Rogán Antallal. A 90-es években a óbudai önkormányzat környékén, helyi Fidesz-alelnökként tűnt fel, majd a III. kerületből a Belvárosba követte a későbbi minisztert. Az Index forrásai szerint Kertész annyira nem jött ki az akkor még óbudai polgármester Tarlós Istvánnal, hogy amikor Rogán emberének ügyvédi irodája felbukkant a fővárosi közbeszerző cég körül, Tarlós “rohamot kapott” és már főpolgármesterként megtiltotta, hogy a Fővárosi Közbeszerzési Kft. a Kertészt is soraiban tudó Kosik Ügyvédi Irodával szerződjön.

Kertész és Rogán neve 2003-ban bukkant fel először együtt: ekkor robbant ki a K&H-féle brókerbotrány. Egy, a nyomozati anyagban szereplő, Kertésszel kapcsolatos feljegyzés szerint

ő intézi Rogán Antal csúszópénzekkel kapcsolatos ügyeit.

Semmit sem tudtak azonban rájuk bizonyítani, végül sem Rogán, sem Kertész neve nem szerepelt az ügyészségi vádiratban.

Belvárosi ingatlanügyek, családi biznisz

2006-tól Kertész olyannyira igyekezett háttérbe vonulni, hogy még a netes képeket is leszedette magáról. Hozzá kötik a belvárosi ingatlanértékesítési rendszer tökélyre csiszolását. Közben a Belvárosban megszerzett 245 négyzetméteres lakást egy Aulich utca 3. alatti épületben, itt működik most. 2011-ben 44 millió forintért szerezte meg a szakértők szerint 100 milliós értékű, ötszobás ingatlant egy dr. Fürstner József nevű fogorvos. 2012 februárjában a Monavis egyszer csak áttette székhelyét Fürstner újonnan szerzett lakásába, majd 2014-ben a fogorvos úgy döntött, hogy az ingatlant beapportálja a Monavisba, Kertész Balázs cégébe. Az Index szerint a Monavis hatalmas irodája a piacon akár 145-170 milliót is érhet.

Még a nemrégiben felfüggesztett Népszabadság írta meg, hogy Rogán Antal egy elektronikus aláírási eljárás feltalálója, pontosabban a szabadalom jogosultja volt két férfi társaságában, a jogosultságot 2016 februárjában adták el a MobilSign Kft.-nek, melynek tulajdonosa egy bizonyos Pozsgai Petra. Az Index értesülései szerint ő nem más, mint

Kertész Balázs felesége. 

Kertész 2013-ban szegődött a kevésbé ismert Kosik Ügyvédi Irodához, amely a Rogán nevével fémjelzett letelepedési-kötvények értékesítésének egyik haszonélvezője lett. Ez az ügyvédi iroda képviseli a Habony Árpádhoz köthető médiabirodalom lapjait is.

Rogán Antal az Index kérdésére tagadta, hogy bizalmi, baráti kapcsolatban állna Kertész Balázzsal, a portál megkeresése után Rogán Antal Facebook-oldaláról is törölték azokat a képeket, amelyeken látszik, hogy Kertész ott volt Rogán miniszteri beiktatásakor. A miniszter perrel fenyegette meg a portált, amelynek videofelvételei vannak arról, hogy Rogán Antal, Habony Árpád és Kertész egymás után lépnek be az Aulich utca 3. szám alatti épületbe. Rogán Antal ezt is letagadta.

A felvételeket és a további részleteket itt találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik