Belföld

Ennél jobban nem hallgathatna Rogán Antal az Aulich utcai ingatlan szerződéséről

Az Index készített videót arról, hogy Rogán Antal, Habony Árpád és a Rogán Antal bizalmasaként emlegetett dr. Kertész Balázs ugyanabba az Aulich utcai épületbe igyekszik. Nem sokkal később a Magyar Narancs próbálta megszerezni annak az ingatlannak az adásvételi szerződését, amelyhez Kertész minimum érdekes körülmények között jutott hozzá.

A Magyar Narancs nem engedte el a témát, a lap szerint december közepén a jelenleg is hivatalban lévő belvárosi jegyző arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a keresett szerződés még Rogán Antal polgármestersége alatt tűnt el. Ez így már elég érdekes ahhoz, hogy fontos kérdéseket lehessen intézni Rogán Antalhoz, így a lap többek között arról érdeklődött, hogy

  • belvárosi polgármesterként volt-e szerepe a nevezett adásvételi szerződés eltűnésében
  • volt-e az őszt megelőzően tudomása arról, hogy ez a szerződés eltűnt a belvárosi irattárból
  • megengedhető-e az, hogy egy önkormányzatot érintő szerződés eltűnik az irattárból, ám az önkormányzat, bár volna lehetősége, mégsem pótolja azt?

Rogán Antalnak 2 hete küldték el a kérdéseket, azóta sem  válaszolt. 

Mik is azok a minimum érdekes körülmények?

Ahogyan korábban a Magyar Narancs cikke alapján megírtuk, Kertész Balázs a Belvárosban megszerzett egy 245 négyzetméteres lakást az Aulich utca 3. alatti épületben, itt működik most Monavis Consulting nevű cége. 2011-ben 44 millió forintért szerezte meg a szakértők szerint 100 milliós értékű, ötszobás ingatlant egy dr. Fürstner József nevű fogorvos. 2012 februárjában a Monavis egyszer csak áttette székhelyét Fürstner újonnan szerzett lakásába, majd 2014-ben a fogorvos úgy döntött, hogy az ingatlant beapportálja a Monavisba, Kertész Balázs cégébe, de mindössze 10 százalékos tulajdonrészt kért érte.  Az Index korábbi cikke szerint a Monavis hatalmas irodája

a piacon akár 145-170 milliót is érhet.

A Magyar Narancs cikke szerint dr. Fürstner magatartásából az következik, hogy “ritka nagy balek, vagy az, hogy stróman”. A Magyar Narancs korábban kiszúrta egy Blikk-cikkben azt is, hogy Kertész Balázs cégtársának, Fürstnernek a 2004-es esküvőjén Rogán Antal is jelen volt.

Korábban Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi vezetője azt mondta: az önkormányzati vagyonba tartozó lakás értékesítéséről szóló szerződés eltűnése jogszabályba ütközik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik