Belföld

Rendőrt akart hívni Mészáros Lőrinc az újságírókra

Simicska Lajoshoz küldte volna a felcsúti képviselőtestületi ülésen forgató riportereket.

Forgatni szeretett volna a sajtó – köztük a 444 és a Hír TV – csütörtökön a felcsúti önkormányzat rendkívüli testületi ülésén, ami nyilvános esemény, ennek ellenére Mészáros Lőrinc polgármester figyelmeztette az újságírókat: nem mehetnek be kép- és hangrögzítő eszközökkel. Az érv annyi volt, hogy „mi nem szeretnénk”.

Mészáros kötötte az ebet a karóhoz, az újságíróknak legfeljebb annyi lehetőséget adott, hogy leüljenek és felvétel készítése nélkül végighallgassák az ülést. Közölte:

Maximum majd kihívjuk a rendőrséget, és akkor majd ők eldöntik ezt a vitát, hogy mi a helyes, jó? Hogy önök mit tehetnek és mit nem tehetnek.

Majd azt is mondta:

Szerintem menjenek be a Lajoshoz, a Simicskához és ott készítsenek ilyen felvételt. (…) Menjenek be a gazdájukhoz, és azzal készítsenek felvételt.

Végül az ülést megtartották, a rendőrséget nem hívták ki. A 444 az ülés után megkérdezte volna Mészárost, hogy miért tagadta ő és fideszes politikusok, hogy köze van a Népszabadság kiadóját felvásárló Opimushoz, amelynek március eleje óta pedig hivatalosan is tulajdonosa. A polgármester azonban nem válaszolt, beült egy Mercedesbe és elhajtott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik