Belföld

Csodás idő lesz ma, akár 24 fok is lehet

Csütörtökön folytatódik az igazi tavaszi idő, de kezdetben északon, északkeleten és keleten, napközben pedig északon és a középső tájakon kialakulhat egy-egy zápor, helyenként esetleg zivatar.

Nyugaton, északnyugaton élénk lehet a délies szél. Hajnalban 3 és 10, napközben 17 és 24 fok között alakul a hőmérséklet, délen, délkeleten lesz a legmelegebb.

Nem várható fronthatás, írja az Időkép.

Pénteken északon alakulhat még ki kisebb zápor, sokfelé viszont szakadozottabb lesz a felhőzet. Északnyugaton és északkeleten megélénkülhet az északias szél. Délután ismét kellemes tavaszi időre, 18-24 fok közötti maximumokra van kilátás.

Szombaton napos és felhős időszakokra is számíthatunk, késő estig említésre méltó csapadék nem várható. Északkeleten élénk lehet az északias szél. Pár fokot mérséklődik a nappali felmelegedés, 13 és 19 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Vasárnapra egy hidegfront érkezik feltámadó északias széllel, esővel, záporokkal, többfelé jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Jelentősebben visszaesik a hőmérséklet, délután csak 7-12 fokra van kilátás. Hétfőre eláll az eső, és mérséklődik a légmozgás is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik