Belföld

Új drog bukkant fel, folytatódik az “emberkísérlet”

Hét embert elfogtak és 3,5 kilónyi új pszichoaktív anyagot foglaltak le a rendőrök.

A nyomozás adatai szerint egy ferencvárosi vendéglátóhelyen a 37 éves budapesti M. Sándor és üzlettársa, a 30 éves budapesti G. István rendszeresen árulta az új pszichoaktív anyagot árult. A vidéki terjesztők kedden délután azért mentek hozzájuk, hogy drogot vegyenek tőlük.

A két férfihoz először a 49 éves K. Béla és a 26 éves B. Béla érkezett. A rendőrök akkor fogták el őket, amikor a megvásárolt anyaggal visszamentek autójukhoz. Az egyik makói férfi ruházatának átvizsgálásakor 201,46 gramm új pszichoaktív anyagot találtak. Ezután a 31 éves K. Csaba és a 29 éves K. Csaba jelent meg, majd miután visszamentek az autójukhoz, őket is elfogták a nyomozók. Az egyik kiskunhalasi férfitól 491,79 gramm új pszichoaktív anyagot foglaltak le.

Ezt követően a rendőrök éppen akkor mentek be a sörözőbe, amikor a 29 éves turai B. Márió is új pszichoaktív anyagot akart vásárolni. M. Sándor és B. Márió a kristályos anyagot próbálta egy lefolyóba önteni, de a nyomozók megakadályozták.

A helyiségben több mint 2,5 kilónyi új pszichoaktív anyagot, digitális mérleget, a kereskedőknél csaknem hatmillió forint készpénzt és valutát találtak. A hét férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, B. Márió kivételével őrizetbe vették őket.

Zacher Gábor toxikológus korábban illegális emberkísérletnek nevezte, hogy olyan új drogokat dobnak piacra, amelyről sem a díler, sem felhasználó nem tudja, mi van benne, ettől kezdve a szer használata nem más, mint orosz rulett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik