Belföld

Kezükkel törték a jeget a rendőrök, hogy kimentsék a kislányt a tóból

A kezükkel törték a jeget, így gázolt be a tóba az a két egyenruhás – Vágó Zoltán törzszászlós, körzeti megbízott és Kopasz Zsolt törzsőrmester – akik múlt hétvégén mentettek ki egy gyereket egy XVIII. kerületi tóból.  A kislány – ahogy arról írtunk már – a kutyáját sétáltatta aznap délután, a Nefelejcs utcai garázssor mögötti parkban, amikor az eb egyszer csak a befagyott tó közepére futott. A  gyerek utánaszaladt, de a jég beszakadt alatta.  Nem voltak sokan a parkban, ezért hosszú percekbe telt, mire valaki arra járt és meghallotta a két-három fokos vízben az elmerülés ellen a jégbe kapaszkodó gyerek segélykiáltását.

Fotó: Sebestyén Jenő

Miután hallották a rádióban a riasztást, két perc alatt a helyszínre értek. A partra érve látták, hogy nem túl vastag a jég, ezért bekúszni nem tudtak a gyermekért. Ledobták a kabátjukat, és pólóban gázoltak a vízbe. A jég több helyen megvágta őket. Amint karnyújtásnyira értek, megfogták a kislány két kezét, és húzni kezdték a part felé. Mire kievickéltek, a kollégáik és a katasztrófavédelem emberei is megérkeztek. Betakarták egy pokróccal a lánykát, akinek akkor már alig 27 fokos volt a testhőmérséklete – nyilatkozta a Zsaru magazinnak a két egyenruhás.

“Visszamentünk a kapitányságra, és vettünk egy forró zuhanyt, majd száraz ruhába bújva folytattuk a szolgálatot.”

A rendőrök elmentek a közelben lakó kislány szüleiért, az édesanyja az időközben kiérkező mentőautóval gyermekével együtt bement a kórházba. A kalamajkát okozó ebet megfogták, nem esett baja, mos már a gazdája is jól van – írják.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik