Élet-Stílus

„Nálam is keményen próbálkoztak” – Dancsó Péter beleszállt a David Pressmanhez járó influenszerekbe

rtl
rtl
Ahogy fogalmaz, ő lassan az utolsó, aki „nem állt be ebbe a belpesti szektába”.

Úgy fest, kitört a magyar YouTube-háború, miután Dancsó Péter április 29-én közzétette legújabb videóját a platformon, amelyben éles kritikával illette azokat a magyar tartalomgyártókat, influenszereket, akik egyre többször adnak hangot politikai nézeteiknek, esetleg csak politikai rendezvényeken bukkannak fel.

Példaként hozta fel, hogy David Pressman amerikai nagykövethez az utóbbi időben több tartalomgyártó – köztük a Pamkutya duó is – ellátogatott. Ők egyébként hosszú évek óta szinte azonos feliratkozószámmal állnak Dancsó mellett a YouTube-on.

„Jogos lehet a kérdés: vajon miért járkálnak ennyien az amerikai nagykövetségre? Mi hasznuk lehet abból, hogy egy fotólehetőséggel támogatják egy idegen ország érdekeit? Mi a hosszú távú célja az amerikai nagykövetnek, hogy olyanokkal smúzol, akiket könnyű lenyűgözni egy fontosnak tűnő estebéddel? Lehet azt mondani, hogy ártalmatlan ismerkedés történik, ahogy azt a naiv Pamkutya el is hiszi. Természetesen nem úgy kezdődik a politikai agitáció, hogy rögtön megmondják, mit kell tenned. Hosszú távon, szép lassan édesgetik maguk mellé az influenszereket, hogy később már maguktól is posztoljanak olyanokat, amik az érdekeikkel azonosak. Egyre több tartalomgyártóról, influenszerről van szó, akik előtte nem is politizáltak, de az utóbbi években olyan szektaépítés történt az interneten, hogy már ők sem kerülhetők ki.”

Kitért még Azahriah-ra is, aki szintén meglátogatta már Pressmant: Dancsó nem érti, hogy az egyik legnépszerűbb magyar előadónak mi szüksége van belpolitikába belefolynia: „Biztos vannak olyanok, akik remegnek azért, hogy tényezőnek érezhessék magukat a politikában, de egy Azahriah-nak mi szüksége van arra, hogy belpolitikával foglalkozzon népszerű előadóként?”.

Dancsó úgy látja, ő az egyik utolsó sok követős tartalomgyártó, aki ahogy ő fogalmaz, „nem állt be ebbe a belpesti szektába”.

Pedig próbálkoztak nálam is keményen. És miután ez nem jött össze nekik, megpróbáltak minden belpesti szócsőben valami bukott hősként prezentálni, hátha majd akkor kevesebben fognak nézni engem. Ez pont fordítva sült el, ezt csinálták 10 éve is.

Kapcsolódó
„Pressman nagykövet úr vendégei lehettünk” – a Puskás-Dallos házaspár az amerikai nagykövettel, David Pressmannel vacsorázott
Más fiatal művészekkel, sportolókkal és vállalkozókkal ültek egy asztalhoz, hogy a nézeteikről beszélgessenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik