Belföld
AppleMark

Megérkezett a fideszes a Figyelőhöz, felmondott a rovatvezető

Tóth Richi
Szalay Dániel
Tóth RichiSzalay Dániel

2017. 01. 26. 14:38

Miután a Terror Háza igazgatójának újonnan létrehozott K4A Lapkiadó nevű cége decemberben megvette az egyik legrégebbi és legnagyobb befolyású hetilapot, nagy átalakítások indultak. A Figyelő arról ír most, hogy:

január 26-tól háromtagú szerkesztőbizottságot állít fel, amelynek feladata a lap megújítása. A szerkesztőbizottság elnöke Lánczi Tamás, tagjai L. Simon László és Tallai Gábor.

Lánczi a kormányközeli Századvég vezető elemzője, L. Simon korábbi államtitkár, képviselő, Tallai pedig a Terror Háza programigazgatója. Az ő feladatuk lesz, hogy értékelik a lap piaci helyzetét, javaslatokat dolgoznak ki a nyomtatott és online verzió intellektuális, szerkezeti és vizuális megújítására, valamint felelnek az átalakítás sikeres megvalósításáért.

A Figyelő nemrég Fazekas Sándor miniszterrel a címlapján jelent meg, most Simicskó István miniszterrel.

Úgy tudni, a bejelentést követően felmondott a hetilap vezető újságírója, a pénzpiac-rovatot vezető Brückner Gergely. A 24.hu utolérte az újságírót, de ő nem kívánja kommunikálni a fejleményeket. Utolértük Lambert Gábort, a Figyelő főszerkesztőjét is, aki azt mondta, jelenleg tájékozódnia kell a helyzetről, csak ezután tud majd érdemben nyilatkozni.

A Figyelő legutóbbi ismert példányszáma 7-8 ezer körül mozog. Nemrég költözött a tulajdonoscserén átesett hetilap abba az irodaházba, ahol egyébként az Index szerkesztősége is működik. Ez az irodaház szintén Schmidt Máriához köthető.

A Figyelő korábbi tulajdonosa, a Mediacity Kft. több mint egy éven át felszámolási eljárás alatt állt. Ezt követően került a hetilap a Terror Háza igazgatójához. A felvásárlást követően a szerkesztőség tagjai még optimistán vagy semlegesen nyilatkoztak, az új kiadó által delegált stábról azt mondták portálunknak név nélkül, egyelőre profinak tűnnek. Ez az optimizmus vagy semleges vélekedés mostanra – alig több mint egy hónappal később – teljesen eltűnni látszik, ma név nélkül több munkatársról is azt hallottuk, hogy távozni készül. Egyéni élethelyzetektől függ, hogy ezt ki és mikor fogja megtenni.

L. Simon László, a Figyelő szerkesztőbizottságának tagja egyébként ma azt közölte a Magyar Nemzettel, hogy nem akar független hetilapot csinálni. Azt is mondta, nem tartja összeférhetetlennek a politikusi mivoltával új szerkesztői szerepkörét.

Mai másik médiapiaci fejlemény, hogy a Class FM országos frekvenciája akár évekig néma maradhat.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

383356 17: The execution bed sits empty on Death Row April 25, 1997 at Texas Death Row in Huntsville, Texas. About 450 prisoners are on the Row. Texas has the most executions in the US each year. The inmates are executed by lethal injection. (Photo by Per-Anders Pettersson/Liaison)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.