Belföld

L. Simon nem akar független lapot csinálni

Megszólalt a Figyelő új szerkesztőbizottságának Fidesz-képviselő tagja, akinek esze ágában sincs semleges újságot összerakni.

Mint mi is megírtuk, a Figyelő is betagozódott az új, kormányoldali médiauralom alá, miután kiderült, az a háromtagú szerkesztőbizottság fogja irányítani a lapot:

  • L. Simon László – a Fidesz országgyűlési képviselője,
  • Tallai Gábor – a Terror Háza Múzeum programigazgatója és
  • Lánczi Tamás – a Fidesz-közeli Századvég Alapítvány vezető elemzője.

L. Simonnal sikerült beszélnie a Magyar Nemzetnek, ahol elmondta, nem tartja összeférhetetlennek, hogy egyszerre képviselő és egy hetilap szerkesztőbizottsági tagja. L. Simon azt mondta a lapnak, nem semleges, hanem “értékalapú” újságban gondolkoznak,

nem független lapot akarunk csinálni.

L. Simon hozzátette, nem is tud arról, létezik-e manapság pártsemleges lap az országban. Az ő értékrendje érvényes, annak helye van a lapban. Szerinte nem lesz “kormányszócső” az újság, abban akár kormánykritikus hangok is megjelenhetnek majd.

A háromtagú bizottság feladata amúgy a lap megújítása lesz, javaslatokat dolgoznak ki majd a nyomtatott és internetes verzió intellektuális, szerkezeti és vizuális megújítására. A hírre egyébként úgy tudni, felállt a Pénzpiac rovat vezetője, Brückner Gergely. A 24.hu utolérte az újságírót, de ő nem kívánta kommunikálni a fejleményeket. Utolértük Lambert Gábort, a Figyelő főszerkesztőjét is, aki azt mondta, jelenleg tájékozódnia kell a helyzetről, csak ezután tud majd érdemben nyilatkozni.

A Figyelő korábbi tulajdonosa, a Mediacity Kft. több mint egy éven át felszámolási eljárás alatt állt. Ezt követően került a hetilap Schmidt Máriához, a Terror Háza igazgatójához. A felvásárlást követően a szerkesztőség tagjai még optimistán vagy semlegesen nyilatkoztak, az új kiadóvezetésről  azt mondták portálunknak név nélkül, egyelőre profinak tűnnek. Ez az optimizmus vagy semleges vélekedés mostanra – alig több mint egy hónappal később – teljesen eltűnni látszik, ma név nélkül több munkatársról is azt hallottuk, hogy távozni készül. Egyéni élethelyzetektől függ, hogy ezt ki és mikor fogja megtenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik