Média

Évekre beragadhat a Class FM néma frekvenciája

Morning show (győr, class fm, morning show, )
Morning show (győr, class fm, morning show, )
Rossz hírünk van azok számára, akik abban reménykedtek, hogy hamarosan újra megszólalhat a Class FM az FM hullámsávon.

Megkérdeztük a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH), valamint a Class FM-től, hogy áll a kettejük közötti bírósági per, melyet azért indított a rádiót működtető Advenio Zrt., mert az NMHH nem hosszabbította meg a rádió országos frekvenciaengedélyét, így a rádió tavaly november óta csak webrádióként tudja folytatni tevékenységét, így közönségének mérete viszont jelentősen lecsökkent.

Az NMHH részéről azonban a Class FM és a rádiózás szerelmesei számára nem túl biztató híreket kaptunk a per jelenlegi állásáról, és arról, hogy mikorra számítanak rá, hogy eldőlhet a frekvencia sorsa.

Az NMHH Kommunikációs Igazgatósága ugyanis azt válaszolta, hogy a szerdai bírósági tárgyaláson a bíró azt közölte, hogy ma (csütörtökön) végzésben függeszti fel a szóban forgó pert azoknak a hatósági bírságoló határozatoknak a jogerős bírósági lezárásáig, amelyek szerepelnek a Médiatanács országos kereskedelmi rádiós frekvencia ügyében meghozott augusztusi határozatában.

Ez sajnos akár évekre eltolhatja a per folytatását és ezzel az országos kereskedelmi rádiós pályázat kiírását

– tette hozzá az NMHH.

Ahogy említettük, kerestük a Class FM-et is. Ők későbbre ígérnek választ. Természetesen amennyiben megkapjuk, arról azonnal beszámolunk.

A Class FM elnémulásának egyébként az eddigi rádiós adatok alapján leginkább Andy Vajna kormánybiztos Rádió 1 csatornája, valamint az állam rádiói lettek a legnagyobb nyertesei. De a Sláger FM is nagyon jól jött ki a dologból. Részletes grafikonjaink is vannak erről. Mutatjuk.

A Class FM-et tavaly májusban adta el Simicska Lajos a 2009. november 18-án szintén elnémult Sláger Rádió tulajdonosának, a Sláger Rádió Zrt.-nek. A Class FM új tulajdonosa ekkor még reménykedett, hogy a kormányfővel szembe került Simicska Lajos kiszállása után mégis meghosszabbítja a Médiatanács a rádió frekvenciaengedélyét, de ez nem így történt. A Médiatanács úgy döntött, új pályázatot ír ki, ideiglenes frekvenciaengedélyre pedig a vonatkozó jogszabályok alapján esélye sem volt a Classnak. A cég és a hatóság között viszont perré fajult az ügy, az első tárgyalási nap tavaly decemberre volt kitűzve a bíróságon.

Már a per előtt is úgy tűnt, hogy sokáig, akár tavaszig országos kereskedelmi rádió nélkül maradhat Magyarország. Ez azonban most biztosan tovább csúszik.

Egy mai másik, szintén fontos médiapiaci fejlemény volt az is, hogy a Figyelő új tulajdonosa, Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója szerkesztőbizottságot hozott létre, benne olyan emberekkel mint a fideszes L. Simon László, aki ma azt közölte a Magyar Nemzettel, hogy nem akar független hetilapot csinálni. Azt is mondta, nem tartja összeférhetetlennek a politikusi mivoltával új szerkesztői szerepkörét. Eközben távozik a Figyelőtől Brückner Gergely, a hetilap egyik vezető munkatársa, de információink szerint nem ő lesz az egyetlen.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik