Belföld

Vona: “Egyre nyilvánvalóbb: tombol az orbánizmus”

Nagy a baj, ha a köztévé valakit azért zár ki, mert a Jobbiknál dolgozik.

A pártelnök arra reagált, hogy az állami tévé kvízműsora eltanácsolta a Jobbik tanácsadóját. A fiatalember Facebook-oldalán osztotta meg, hogy a „castingon”még minden rendben volt, készült is a vetélkedő szerdai felvételére, miután levélben megerősítették, tényleg bekerült. A levelet még azzal zárták:

Várunk szeretettel, és számítunk rád!

Két napja azonban felhívták és közölték vele, sajnos “felső vezetői döntés alapján” mégsem mehet a kvízjátékba. A fiatalember nem értette, mert a válogatón azt mondták neki, nem gond, hogy a Jobbik önkormányzati képviselője és a parlamenti frakció tanácsadója.

A játék szabályzata alapján a szervezőknek joguk van eldönteni, ki mehet játszani és ki nem.

Ezt elismerte a fiatalember, aki mégis csalódott. Szerinte ez is ékes bizonyítéka, hogy is képzeli a Fidesz 2017-ben a polgári, demokratikus Magyarországot. Számára ez a történet tanulsága.

Ahhoz, hogy talpon maradj, először le kell térdelned!

Az ügyre reagált a Jobbik elnöke is, szintén közösségi oldalán. Mint írta, egyre nyilvánvalóbb: hogy

tombol az orbánizmus. A miniszterelnök egyre távolabb kormányozza Magyarországot a demokráciától, és azt hiszi, az ország az ő tulajdona. Ott, ahol a köztévé egy vetélkedőjéből kizárnak valakit azért, mert a Jobbiknál dolgozik, komoly gondok vannak.

Vona Gábor azt ígérte, minden erejükkel azon lesznek, hogy 2018-ban visszaadják Magyarországot, beleértve a közmédiát is, a magyar embereknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik