Belföld

Újabb baleset az M3-ason

Egy kocsi és egy kamion ütközött. Mindkét jármű szalagkorlátnak csapódott.

Baleset az M3-as autópálya 206-os kilométerszelvényénél, Hajdúnánás térségében, a főváros felé vezető irányban. Egy autó egy kamiont előzött, és amikor visszatért a sávjába, megcsúszott és a kamionnak ütközött. Mindkét jármű a szalagkorlátnak csapódott, a kocsi többször megpördült. Két utasa ki tudott szállni a járműből.

A hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Az érintett útszakaszon a külső forgalmi sávot lezárták, ezért a katasztrófavédelem kéri az arra haladókat, hogy fokozott figyelemmel, a megváltozott útviszonyoknak megfelelően vezessenek.

Mint ismert, szombaton éjfél körül tragikus baleset történt az M3-ason, a Miskolc felé vezető oldalon, a 133-as kilométernél. A busz vélhetően egy ütközést próbált elkerülni, mikor megcsúszott és felborult. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Janasóczki Attila akkor azt közölte, hogy a történtek után további autók rohantak előbb a felborult járműnek, majd egymásnak. Kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött, ezek között magyar, román és ukrán is volt.

Hárman a helyszínen meghaltak,  tizenkilenc embert pedig mentők vittek a miskolci kórházba. Két középkorú nőt életveszélyesen megsérült, mindkettejüket több órán keresztül operálták vasárnap. Állapotuk stabilizálódott, intenzív osztályon helyezték el őket. Az egyik betegnek azonban voltak más kísérő betegségei, amelyek arra utaltak, hogy nehéz időszak áll előtte. Ő azonban az éjszaka folyamán meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik