Belföld

Húszmillióért kaptak felszerelést Pest megyei önkéntes tűzoltók

Húszmillió forint értékben vehettek át tűzoltó szakfelszereléseket, védőeszközöket – védőruhát, védőkesztyűt, védőcsizmát, védősisakot és egyéb eszközöket Pest megye önkéntes tűzoltói.

Idén egyébként négyszázkilencvenkét önkéntes tűzoltó egyesület szerepelt sikerrel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán, amelyen keresztül jelentkezni lehetett, hogy különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez, műszaki-technikai, védőruházathoz juthassanak az önkéntes tűzoltók, illetve támogatást lehetett nyerni a tagok oktatására és vizsgáztatására is.  2016-ban százmillióval több, kereken hatszáz millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek között.

A felszereléseket Branyiczky Márk tű. ezredes a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át a nyertes önkéntes tűzoltó egyesületek parancsnokainak és elnökeinek. Ezek a felszerelések a mindennapi munkájukat segítik majd. Kiemelte: a megyében jól működő, megfelelő szakmai tudással rendelkező egyesületek dolgoznak, közülük hét olyan is működik, akik szakmai munkájuk alapján már önálló beavatkozásra jogosultak. Az ezredes megemlítette, az igazgatóság felkészült az évszakok sajátságaira, így például a téli időszak kihívásaira. A felkészülésben és a megelőzésben is számít a megjelentek munkájára.

Záróbeszédében az igazgató megköszönte a közbiztonság növelése érdekében végzett munkát, elmondta, hogy a megyei katasztrófavédelem célkitűzése, hogy továbbra is fejlessze az egyesületeket és szoros kapcsolatban maradjon valamennyiükkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik