Belföld

Rágógumival ügyeskedte ki a templomi perselypénzt

Nem csak a templomi perselyt fosztogatta, de még a facsemeték mellől is ellopta a karót egy férfi Egerben. Többrendbeli lopás vétségével, lopás bűntettével, valamint zaklatás vétségével vádolják – tájékoztatott szerdán a Heves Megyei Főügyészség.

Azzal fenyegette a sekrestyést, hogy feldarabolja

Az egyébként rossz anyagi körülmények között élő férfi a vádirat szerint tavaly ősz óta követett el üzletszerűen vagyon elleni bűncselekményeket Egerben. A minoriták templomába rendszeresen járt lopni novembertől. A adományok számára kihelyezett perselyeket fosztogatta úgy, hogy – miután elemlámpával belevilágított, hogy megnézze, mi van benne – vékony fahasábokra ragasztott rágógumi segítségével kiemelte belőlük a papírpénzeket. November 20-án ugyan hiába próbálkozott ezzel, de észrevette, hogy egy nő jött ki a sekrestyéből, és besurrant az ajtón. A helyiségben egy táskát talált, amit el is emelt, benne egy rózsafüzérrel és egy imakönyvvel.

A vádlott már többször összetűzésbe került a sekrestyéssel, amiért feljelentette a tolvajt. A férfi ilyenkor azzal fenyegetőzött, hogy akár a rendőrök előtt is megveri, vagy  “feldarabolja”.

Rászorulóknak szánt bútorokat tüzelt el

A kerékpárlopásban is vétkes férfi tavaly az ősz beálltával minden lehetséges módon – nem egyszer jogellenesen – megpróbált télire tüzelőt gyűjteni magának. Ismeretlen társával együtt többször elment egy volt iskolaépülethez, ahol a Létminimum Alatt Élők Társasága használt bútorokat tárolt. Itt a beszögelt bejárati ajtót  felfeszítették, és a raktárhelyiségből  könyvszekrényeket, polcokat, valamint íróasztalokat vittek el, amelyeket helyben felaprítottak.

Decemberben egy családi ház udvaráról grillezéshez használt keményfát, egy januári éjszakán pedig a megyeszékhely piacteréről a növendék facsemetéket megtámasztó karókat próbált meg ellopni. Ekkor kapták el.

A férfi különös visszaesőnek számít, az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabjon ki a vádlottal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik