Belföld

Sittes talicskát tolnak a betegek között az egri kórházban

A műtétre előkészített betegeket pedig abban a liftben szállítják, amiben a szemetet. Ki nem találná, miért.

Talicskával tolják a sittet a munkások a betegek között az egri Markhot Ferenc Kórházban – erről közölt rejtett kamerás felvételeket az RTL Klub.

Két hete a 444 számolt be arról, hogy az intézménynek abban a liftjében, amit csak a központi műtő használhatna a műtétre előkészített betegek szállítására, simán beszállnak a munkások koszos munkásruhában, építési törmelékkel, és ott viszik le a szemetet is. A Fókusznak most egy volt ápoló nyilatkozott: azt mondta, azért ezen a liften visznek le mindent – az ételt, a szennyest, a hulladékot vagy épp a halottakat –,

mert csak ez működik.

Az ápolónő arról is beszélt, hogy sokszor nem volt melegvíz a szobákban, lavórokban kellett hordani a folyosó végén lévő mosdókból. Az RTL rejtett kamerás felvételeket készített, ezeken is látszik, hogy vakolatos vödröket kerülgetnek az ágyon tolt betegekkel, az udvaron halomban áll a szemét és a törmelék, a folyosó padlóján pedig még eldobott szájmaszkot is találni.

A kórház vezetése nem nyilatkozott az RTL-nek, az ÁNTSZ pedig a Heves Megyei Kormányhivatalhoz irányította a riportereket, de onnan egyelőre nem válaszoltak arra, hogy ellenőrizték-e mostanság a kórházat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik