Belföld

Íme a nagykoalíció: a kormánypárti és az ellenzéki honatyák is kerülik munkahelyüket

A Magyar Nemzet összesítése szerint két tucat olyan honatya is van, aki szeptember 25-éig bezárólag több bizottsági ülésről hiányzott, mint amennyin jelen volt. Még rosszabb a helyzet, ha 60 százalékon húzzuk meg a határt:

a 199 fős parlament ötöde tekinthető rendszeres hiányzónak.

A notórius hiányzók egyike a Voldemortként elhíresült fideszes képviselő Mengyi Roland, aki nemrégiben komoly korrupciós vádba keveredett. A legalább az ülések felét kihagyó politikusok listáján ismerős neveket talált a lap:  első helyen a fenntartható fejlődés bizottságából történő közel 90 százalékos hiányzással az a Simonka György áll, akiről nemrégiben az Index azt állította: házkutatást tartott nála a Központi Nyomozó Főügyészség, ezt azonban a politikus tagadta. Simonka falujáról nemrégiben derült ki, hogy köröket ver Felcsútra:  fejenként háromszor annyi pénz jut Pusztaottlakára, mint Orbán Viktor falujába.

Nem viszi túlzásba a munkát az ellenzék sem

A második hely Farkas Flóriáné, igaz, a miniszterelnöki biztos annyit hiányzott az európai ügyek bizottságának üléseiről, hogy lecserélték. A bronzérmet nem kormánypárti politikus érdemelte ki: Oláh Lajos, a DK politikusa a külügyi bizottság üléseit csak elvétve látogatta: 57 alkalomból mindössze 11-szer volt jelen.

A napilap összesítéséből kiderül, hogy az ellenzéki képviselők sem viszik túlzásba az ülések látogatását: az ötödik leggyakoribb hiányzó az MSZP-s Lukács Zoltán volt, a hetedik Schiffer András, az LMP nemrég visszavonult politikusa, a kilencedik pedig a kétharmad lebontójaként megismert, függetlenként a parlamentbe jutó Kész Zoltán lett.

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik