Belföld

Egy nőt keresnek a Teréz körúti robbantás kapcsán

További szemtanúkat hallgatna meg a Központi Nyomozó Főügyészség a Teréz körúti robbantással kapcsolatban  – írja szerdai felhívásában a szervezet. Kérik, hogy aki felismeri magát azon a felvételen, amit a rendőrség adott ki hétfőn a robbantásról, jelentkezzen. “Kiemelten kérjük azon hölgy jelentkezését, aki a robbantás előtt pár másodperccel elsétált a rendőrjárőr mellett” – írják.

Erről a videóról van szó:

Akik magukra ismertek, hívják a 06/80-620-107 számot, vagy a „Telefontanú” 06/80-555-111 zöld számát. Ezt a nap 24 órájában megtehetik.

Emellett arra kérnek mindenkit, hogy azok, akik Budapest teljes közigazgatási területén térfigyelő kamerát üzemeltetnek, őrizzék meg a szeptember 24-én és 25-én rögzített felvételeiket. “A nyomozást soron kívül, nagy erőkkel, a rendőrséggel együttműködve végezzük” – írják.

Ahogy arról beszámoltunk, nem sokkal fél 11 után történt a detonáció a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben. Az első értesülések szerint egy üzlethelyiségben volt robbanás, a későbbi meg nem erősített információk azonban már arról szóltak, hogy bolton kívül, a kirakatnál történt a detonáció. Percek alatt özönlötték el rendőrök a helyszínt, és a számuk a következő órákban csak nőtt, kisbuszok érkeztek, tűzszerészek jöttek, készenlétisek de még terrorelhárítók is.

Papp Károly, országos rendőrfőkapitány vasárnap este azt mondta, ki akarták végezni a rendőreit. Egy fiatalembert keresnek és tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki érdemi információval segíti a nyomozást.

A nemzetbiztonsági és rendészeti bizottság hétfő reggel tartott ülést a Képviselőházban. Az elnök  kijelentette, minden kétséget kizáróan, célzottan a rendőrök életének kioltása volt a cél, azt viszont nem árulta el, hogy miből következtetnek erre. Az indítékokat keresi a rendőrség, de az ideológiai, dzsihádista háttér az kevéssé valószínűsíthető Molnár Zsolt közlései szerint.

A feltételezett támadóról több felvétel is készült:

Őt keresik.
Őt keresik.
Olvasói sztorik