Belföld

Robbanás volt a Teréz körúton, két rendőr sérült meg

Robbanás Budapesten

A legfrissebb információk ITT olvashatók.

Robbanás történt Budapesten, a Király utca és a Teréz körút kereszteződésénél álló egyik épület földszinti üzlethelyiségében szombaton késő este. Az első helyszíni információk szerint ketten sérültek meg, őket a mentők kórházba szállították. (Azóta a rendőrség megerősítette az információt, miszerint mindketten rendőrök.)

Tűz nem keletkezett, a fővárosi hivatásos tűzoltók vizsgálták át az épületet – közölte a katasztrófavédelem korábban. Úgy tudni, az érintett bolt üres volt.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

A helyszínt lezárták, rendőrök, tűzoltók lepték el a körutat, jelentős a készültség. Készenléti rendőrök, nyomozók és tűzszerészek is érkeztek a helyszínre – egyre többen.

Azt a házat, amelyben a detonáció történt, kiürítették, ahogy – az MTI értesülése szerint – a Zeneakadémia épületét is. A környező hotelek vendégei sem térhettek vissza szállásaikra.

Felreppentek olyan hírek, miszerint bűncselekmény történhetett, vagyis szándékos robbantás, ugyanakkor felmerült  a gázrobbanás lehetősége is.

Az biztos, hogy a rendőrök vad igazoltatásba kezdtek, de nem csak a helyszínen, több közeli utcában is. A környéken lévő kocsmákból, vendéglátóhelyekről kiküldték az embereket a történtek után, a helyszínen nyomokat rögzítettek.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

A robbanásról egyébként a Mirror is beszámolt, a lap egyenesen terrorriadóról ír, illetve, hogy a detonáció a fontosabb belvárosi szállodák közelében történt.

A katasztrófavédelem korábban annyit közölt, hatósági vizsgálat indult, hogy kiderítsék, mi okozta a detonációt.

Kerestük a rendőrséget az ügyben. Nem sokkal hajnali 2 óra előtt megerősítették az információt, miszerint mindkét sérült rendőr, méghozzá gyalogos járőrök. Állapotukról nem adtak tájékoztatást de úgy tudni, hogy két súlyos sérültek vittek el a helyszínről a mentők.

A rendőrség a robbanás körzetét lezárta, és megbizonyosodott arról, hogy további sérültek nincsenek – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Arról, hogy mi vagy ki okozta a robbanást, biztosat továbbra sem lehet tudni:

“A rendőrség – szakértők bevonásával – megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végez. A robbanás eredetével kapcsolatos helyszíni és szakértői vizsgálatok, valamint az anyagi kár felmérése folyamatban van.”

Úgy tudjuk, egyenruhások járják a vendéglátóhelyeket és kamerafelvételeket kérnek ki. Helyszíni, meg nem erősített információk szerint két férfit kereshetnek.

Bár a robbanás már órákkal ezelőtt történt, a helyszínre még mindig folyamatosan érkeznek egységek, köztük rohamrendőrök is.

Robbanás Budapesten

A legfrissebb információk ITT olvashatók.

Olvasói sztorik