Belföld

Óvoda mellett árulták a drogot a debreceni dílerek

Két dílert kaptak el a rendőrök, akik a gyanú szerint Debrecenben árultak drogot, olykor egy helyi óvodánál. Fogyasztók is horogra akadtak.
A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozók szerdán kora este a Csemete parkban lévő óvodánál vettek észre egy gyanúsan viselkedő fiatalt a barátnőjével. A pár kis alufólia csomagokat adott át három embernek, amiért pénzt kaptak. Követték őket egészen egy lépcsőházig, amelynek aljában újabb átadás történt. Ekkor csaptak le. Összesen hat embert állítottak elő, a kábítószergyorsteszt mindannyiuknál pozitív értéket mutatott. A gyanú szerint a dílerek marihuánát árultak.

A nyomozók házkutatást tartottak a 29 éves fiatalember és a 19 éves lány otthonában, nem hiába: a bejárati ajtó melletti szekrényen 45 kiporciózott marihuána és 42 hasisgyantacsomagot, továbbá a beépített szekrényben és a mélyhűtőben körülbelül 60 gramm marihuánát, 40 gramm hasisgyantát, 3 gramm kokaint, 20 gramm amfetamint, két extasy tablettát, valamint a drog terjesztéséhez szükséges eszközöket és pénzt találtak és foglaltak le. A párost kábítószer-kereskedelem bűntette miatt hallgatták ki, majd vették őrizetbe.

Négy huszonéves ügyfelük ellen is eljárás indult kábítószer birtoklás vétsége miatt, ők azonban szabadlábon védekezhetnek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik