Belföld

Tarlós egyik szeme sír, a másik nevet a buszbeszerzés miatt

A főpolgármester azt mondta: nem magyar buszgyártók, hanem magyar buszok nincsenek.

Tarlós István azt mondta az Origónak a fővárosi buszbeszerzés kapcsán, hogy az egyik szeme sír, mert elbeszélnek egymás mellett Lázár Jánossal, a másik viszont nevet, mert ha hosszas vita után is, de rendeződni látszik a buszpótlás kérdése.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, a főváros mindenképpen megkapja a kormányzati garanciát ahhoz, hogy buszvásárlás helyett szolgáltatás-megrendeléssel biztosítsák a 3-as metró felújítása idején a buszos pótlást. Ez lehetőséget ad arra, hogy magyar gyártású buszok közlekedjenek, a fővárosi közgyűlés viszont elvárja, hogy a többletköltséget az állam megtérítse.

A főpolgármester megjegyezte: nem érti, miért kellett ennyit vitázni, ezt a garanciát két hónapja is megadhatták volna.

Lázár a Kormányinfón azt is mondta, hogy Tarlós téved, vannak buszgyártók. A főpolgármester kijelentette: ő nem azt mondta, hogy nincsenek magyar buszgyártók, hanem azt, hogy nem gyártanak magyar buszokat, csak olyan járműveket, amelyeket részben magyar alkatrészekből, részben itt szerelnek össze. Ha valóban lenne magyar busz, ő szívesen vásárolna olyat – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik