Belföld

Éjszaka még fagyhat – a hidegfront migrént, álmosságot okoz

Lassú felmelegedés kezdődik.

Hétfőn mindenütt lehet több-kevesebb napsütésben bízni. Elszórtan – legkisebb eséllyel az Alföldön – alakul ki eső, záporeső. A Győr-Szeged vonal széles sávjában napközben megélénkül az északnyugati, nyugati szél. A hőmérséklet délután 13 és 17 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb. Késő estére 9 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Éjszaka 0, +8 fok várható, a szélcsendes északkeleti és délnyugati tájakon többfelé lehet talajmenti fagy.

A hidegfronti hatás fejfájást, migrént okozhat. A reflexek tompulnak, a cselekvési reakció késhet, a közlekedőknek fokozottabban kell figyelniük. Tartós lehet az álmosság. A felső légúti hurutos betegségek száma nőhet, számítani lehet asztmatikus rohamokra. A szervezet görcskészsége erősödik, az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontérzékenyeknél emelkedhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak.

Kedden a több órás napsütés mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés valószínű. Szórványosan lehet zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, ugyanakkor északkeleten és délnyugaton mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 18 fok között alakul.

Szerdán a sok napsütés mellett több helyen erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, az ország északkeleti felében szórványosan, másutt csak néhol fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A nyugati szél helyenként megélénkül, majd estefelé már mérsékelt, változó irányú szél lesz a jellemző. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 10 fok között alakul, a fagyzugokban gyenge talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 20 fok között alakul.
Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t, vagy kövesd a Facebookon!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik