Belföld

Tizenhárom éves kislányt zaklatott a tornatanára

„Majd szeretnék kérni valamit, titok, de sz-szel kezdődik” – ez volt az üzenet, ami miatt végül kibukott az ügy.

A Kisalföld számolt be egy Sopron környéki esetről, ahol egy tizenhárom éves kislányhoz megengedhetetlen módon viszonyult egyik tanára.

A gyermek elmondta: miután elváltak szülei, és édesanyjával új helyre költözött, iskolát is váltott, de ott nem érezte jól magát. Új, fiatal tornatanára ajánlkozott, hogy segít neki, hogy ne legyen szomorú. Az interneten is leveleztek, és gyakran hazavitte autóval, majd egyre furcsább dolgokat tett a pedagógus: „csokoládék, érintések, egyre merészebb üzenetek” következtek.

Sokáig minderről nem szólt a kislány senkinek, akkor viszont megijedt, amikor ilyen üzenetet kapott: „Majd kérni szeretnék valamit, titok, de sz-szel kezdődik”. Ekkor segítséget kért az édesanyjától, megmutatta az üzeneteket.

Az anya felhívta a fiatal férfit, aki először tagadott, majd azt kérte: ne szóljanak senkinek, ne tegyék tönkre. Természetesen a szülők szóltak az osztályfőnöknek és az igazgatónak is, de a kislányt hibáztatták, mondván, „kikezdett” a tanárával, válaszolt az üzenetekre, visszamosolygott.

Ennek ellenére feljelentést tettek januárban a rendőrségen, és kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt meg is indult az eljárás. A kislánynak viszont még hónapokig ugyanabba az iskolába kellett járnia, sőt, ugyanaz a férfi volt a tornatanára. A gyermek depresszióba esett, még mindig gyógyszert kell szednie.

A kislányt megpróbálták másik iskolába vinni, az egyik soproni iskolaigazgató először készségesnek mutatkozott, majd végül mégsem vette át a gyermeket, aki túl problémás diáknak tűnhetett számára. A helyi kórház pszichiáter főorvosa sietett a lány segítségére, aki ugyancsak értetlenül áll az előtt, miért húzódott ilyen sokáig egy ilyen kényes ügy, és miért nem vették elég komolyan az illetékesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik