Belföld

Kamuegyetem-lovag intézetének is jutott az MNB-alapítványok millióiból

24.hu
24.hu

2016. 04. 27. 08:11

Gazdaságetikai konferencia címén tartottak rendezvényt arról, hogy „a szexuális normák megszüntetése elpusztítja a keresztény kultúrát”.
Korábban a témában:

Egy furcsa hátterű szervezetnek, a John Henry Newman Felsőoktatási Képzési Központnak is juttattak pénzt az MNB-alapítványok, összesen 27,7 millió forintot. A 444 utánanézett a kérdéses intézménynek, honlapjukon megtalált küldetésükben azt írják:

A társadalom eltávolodott attól az Istentől, akit korábban az ember az abszolút igazsággal és igazságossággal azonosított. Elárasztotta pornográfiával és kulturálatlansággal a világot, megmérgezte a nemeket, és aláásta a férfi és nő közti kapcsolatot. Ezért az emberiség ma egy morbid, dekadens, enervált, felületes, képmutató társadalomban él, ahol az emberek kiárusítják magukat, hogy munkához jussanak, és ahol a tömegtájékoztatás és a nevelés a propaganda és a tudatipar áldozatává lett.

Az intézet mögött Kertész-Bakos Ferenc áll, akinek neve többször felmerült kétes eredetű doktori címeket osztó képzések körül. A John Henry Newman Központ korábban a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán működő intézet volt, tavaly óta viszont közösségi képzési központot is műkdötetnek Sümegen, a Jövőegyeteme nevű projektben a modern kereszténység tanait szeretnék terjeszteni.

Kertész-Bakos tagja volt a máltai lovagrendet másoló „Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrendnek”, amelyben Hunvald György és Schmuck Andor is felbukkant. A lovagrend egy iskolát is alapított, a Pro Deo Universityt, amelynek Kertész-Bakos volt a dékánja. Ez akkor vált ismertté, amikor kiderült, hogy itt végzett a zöldhatóság vezetője, Tolnai Jánosné Szatmári Katalin, aki a kamudiplomára kapott állami kinevezést. Ő végül lemondott.

A Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány 9,47 millió forintot adott Kertész-Bakoséknak az „Első magyarországi interdiszciplináris gazdaságetikai konferencia” megrendezésére, amit 2015 októberében tartottak. Itt azonban a kiírt téma helyett főleg a keresztény fundamentalizmuson és a feminizmusellenes kirohanásokon volt a hangsúly. Sümeg város önkormányzata például „A szexuális normák megszüntetése elpusztítja a keresztény kultúrát” címmel adott ki közleményt a rendezvényről. A konferencián elhangzott beszédeket angol és magyar nyelven bemutató szöveggyűjtemény ugyancsak jegybanki alapítványi támogatással jelent meg.

Az MNB egy másik alapítványa, a Pallas Athéné Domus Animae 6,3 millió forintot adott a John Henry Newman Oktatási Központnak Marguarite A. Peeters két könyvének lefordítására, az egyik a nyugati kulturális forradalom globalizációjáról, a másik a genderforradalomról szól, a konferenciához hasonló felfogásban. Peeters egyik, az interneten elérhető művében például olyan megállapításokat tesz, mint hogy

A valóságban 1968 májusának nemzedéke, a nagy hatalmú népesedést kontrolláló lobbi és sok milliárd dolláros iparuk, a gazdasági feministák és más világi Nyugati Nem-Kormányzati Szervezetek és a posztmodern akadémikusok foglalták el a kulcspozíciókat az ENSZ-ben és specializált ügynökségeiben az 1960-as évek óta.

Tovább 10,89 millió forintot adtak az oktatási központnak „az argentin szuverén adósság kezelésének alternatív módszertana és annak tanulságai a magyar párhuzamok tükrében” projektre.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.