Belföld

Élettársa lelépett a tévével, ezért serpenyővel őrjöngött a hevesi férfi

Két embert sebesített meg, egyiküket súlyosan. Azt mondta, ölni is képes lenne a készülékért.

Volt élettársa szüleinek házában tört-zúzott az a nagyrédei férfi, mert élettársa a közös lakásukból elvitt egy tévét és egy aranyláncot. Ezeket akarta erőszakkal visszaszerezni egy serpenyővel, amellyel két embert sikerült megsebesítenie. A Heves Megyei Főügyészség pénteken közölte, vádat emeltek az ügyben, az őrjöngőt súlyos testi sértés és bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette, valamint  folytatólagosan elkövetett magánlaksértés vétsége és folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt állítják bíróság elé.

A vádirat szerint a 41 éves férfi tavaly ősszel veszett össze párjával, akivel Nagyrédén élt. Az asszony – a távollétében – visszaköltözött édesanyjához Csányba, és magával vitt néhány dolgot, ami közös vagyonnak számított: egyes műszaki cikkeket, az otthon tartott összes készpénzüket, valamint  férfi  arany nyakláncát is. Amikor ezt élettársa megtudta, a nő után ment és visszakövetelte ezeket a holmikat, különösen a tévét, amiért – ahogy ő fogalmazott – ölni is képes lett volna. A nő úgy tartotta távol magától, hogy belülről a testével támasztotta a ház bejárati ajtaját, amit a vádlott ütött és rugdosott, mindeközben ordított és fenyegetőzött. Amikor belátta, hogy elölről nem tud bejutni az épületbe, hátrament és az udvaron át, egy ott talált téglával betörte a hátsó ajtó üvegét, de ekkor meghallotta, hogy a lakók már a rendőrséget hívják, ezért elviharzott. Másnap azonban ismét megjelent.

Ezúttal azzal fenyegette az élettársát, hogy nem éli meg a karácsonyt, ha nem adja vissza a dolgait, köztük a tévét és az arany nyakláncot. Ekkor a nő egy használt lefolyóláncot dobott oda neki, emiatt a férfi olyan dühös lett, hogy  – az asszony idős szüleit is beleértve – mindenkit fellökött,  aki a házban az útjába került, azután pedig felkapott egy serpenyőt és azzal ütötte le párját, “búcsúzóul” meg anyósa fejéhez vágta a konyhai edényt. Ezután ismét elhagyta a helyszínt. A támadó volt élettársa súlyos orrcsonttörést, míg az idős asszony koponyazúzódást szenvedett. Az ő sérülései nem voltak súlyosak.

Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott a férfival szemben, illetve azt, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik