Belföld

Szél Bernadett: “Maradjunk annyiban, hogy meggyőzőek voltak”

szél bernadett (szél bernadett)
szél bernadett (szél bernadett)

Az LMP szerint pánikra ugyan nincs ok, de most valóban indokolt a kettes fokozatú terrorkészültség. Szél Bernadett országgyűlési képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság tagja úgy látja, a hazai szolgálatok jól végzik a dolgukat. Az ülés után azt mondta a 24.hu kérdésére, hogy:

mivel operatív információkat nem adhatok ki, így igazán megindokolni nem tudom, hogy miért vagyok én is ezen az állásponton, de maradjunk annyiban, hogy amiket a résztvevő szolgálatoktól, többek között a Terrorelhárítási Központ főigazgatójától, valamint a polgári és katonai titkosszolgálatoktól hallottam, azok meggyőzőek voltak, magyarázta lapunknak Szél Bernadett.

A LMP politikusa az egyes országok nemzetbiztonsági bizottságai közötti együttműködést erősítené, szerinte az információcserében fejlődni kellene még, ugyanakkor hozzátette, ez biztosan nem a hazai szerveken fog múlni.

Emellett nagyon fontosnak tartaná, hogy a nemzetbiztonság kérdése és a terrorizmus elleni küzdelem kikerüljön végre a pártpolitikai csatározások köréből.

A párizsi események után Schiffer Andrással közösen benyújtottunk egy saját javaslatot, amely véleményünk szerint segítené a szolgálatok munkáját, ám ezt korábban kétszer is visszadobta a parlament.

A Btk.-ban önálló tételként szerepeltetnénk a terrorista csoport szervezését, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnék azt, ha valaki terrorcselekmény elkövetésével fenyegetőzik, vagy terrorista csoporthoz való tartozás céljából az ország területéről ki-, be-, illetve keresztülutazik. Valamint ha valaki uszít vagy propagandát csinál a terrorizmusnak.

Szél ugyanakkor az utóbbi időben meggyőződött arról, hogy “ma Magyarországon ellenzéki javaslat alig tud átmenni a parlamenten, ezért a következőkben az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának módosító javaslataként próbáljuk majd átvinni a dolgot. Úgy tapasztaltuk ugyanis, hogy hasonló vélemények fogalmazódtak meg más pártok képviselői felől is”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik